Kybele Hotel: Het mysterie en de charme van Istanbul

Er is geen andere plek die de mysterie en de charme van Istanbul zo goed weergeeft als het Kybele Hotel. Ik beschouw het als een juwelen doosje vol schatten. De kamers zijn gevuld met echt antiek en kunstwerken verzameld door de jaren heen. Van handgemaakte tapijten die de vloer bedekken tot honderden unieke lampen die aan het plafond hangen. De atmosfeer is betoverend!

Het begon ongeveer een jaar geleden. Ik had net mijn
Diana mini binnen gekregen en een vriendin vroeg of ik met haar mee wilde naar Istanbul. Natuurlijk zei ik volmondig JA.

Na een lange reis waren we bij aankomst uitgeput. Ik vond het een goed idee om ergens te gaan eten waar we niet naar binnen werden gelokt (je weet wel van die jongens die je wanhopig naar binnen proberen te krijgen, van die proppers). Dat bleek bijna onmogelijk te zijn in Istanbul en mijn vriendin wilde het eerste restaurant in wat ze tegen kwam. Gelukkig haalde ik haar over om nog even verder te kijken. Toen zagen we een restaurant gevuld met lampen en zonder opdringerige jongens op de stoep. Terwijl ik naar de lampen stond te starten liep mijn vriendin liep alweer verder. Maar ik heb haar terug geroepen en zei dat we naar binnen moesten, dit moest ik zien!

De plek was waanzinnig. Het plafond was gevuld met lampen en overal stonden antieke spullen. Het avondeten was super lekker en één van de eigenaren kwam gezellig een praatje met ons maken. Hij wilde ons zijn museum laten zien. Natuurlijk waren we nieuwschierig en gingen we met hem mee. Eerst leidde hij ons rond in zijn hotel, daarna door de binnentuin, de kleine bibliotheek en als laatste zijn prachtige museum. Wat een plek! Een zolder gevuld met oude spullen, tapijten, antiek, kleren en lampen. Het was werkelijk ongelofelijk! Het was inmiddels al donker en overal stonden kaarsen te branden. Ondanks de hoeveelheid spullen straalde het wel een soort van rust uit.

Vanaf dat moment ben ik iedere dag terug gegaan om even tot rust te komen. Alleen al in de ruimte zijn was een geweldige ervaring. In mei ben ik voor de tweede keer naar Istanbul gegaan. Dit keer alleen. Ik vroeg de eigenaar (Mike) of ik in zijn hotel kon overnachten en hij bood me aan om in zijn museum te slapen.

Ik raad iedereen aan om naar deze plek te gaan, om te eten in het restaurant, om te slapen in het hotel of gewoon om rond te kijken en van de goede sfeer te genieten!

http://kybelehotel.com/

written by yarah on 2011-05-12 #places #museum #hotel #mystery #landmark #istanbul #location #venue #charm #nederland #dutch #holland #the-netherlands #travel-destination #personal-story #travel-tips #kybele #place-to-be #nld #plek-om-te-zijn #mysterie #charme #reistips
translated by yarah

More Interesting Articles