Johannesburg: Welkom bij het wereldkampioenschap voetbal 2010!

Voor het geval dat je het niet wist, Zuid Afrika is de organisator van het wereldkampioenschap voetbal in 2010. In Johannesburg is het Soccer City Stadion te vinden, op ongeveer 30 minuten rijden met de auto vanaf het centrum. Ik heb daar gewerkt. En heb het geluk gehad om een van de wedstrijden te kunnen bekijken.

Wat weet je over Johannesburg? Nouja, ik wist eigenlijk bijna niets over de stad. Ik wist niet eens dat Johannesburg niet de hoofdstad van Zuid Afrika is… Sommige mensen hebben hun twijfels over de veiligheid in de stad, maar alle mensen die ik tot nu toe heb ontmoet waren super vriendelijk en erg vrolijk. Ik kon hierdoor niet alle feiten (of roddels) over de criminaliteit geloven die in de krant of op tv verschenen.

In Johannesburg zijn twee voetbalstadions te vinden die tijdens het wereldkampioenschap 2010 gebruikt gaan worden. Ellis Park Stadion is te vinden in het centrum van de benedenstad. Het Rugby wereldbeker toernooi werd er in 1995 uitgevochten (kijk maar naar de film Invictus). De naam van het stadion komt van William Webb Ellis af. Hij is degene die deze sport ontwikkelt heeft. Het andere en ook meteen gloednieuwe stadion is het Soccer City Stadion die speciaal gebouwd is voor het wereldkampioenschap voetbal 2010. De openingsceremonie, de openingswedstrijd, en de finale worden allemaal in dit stadion gehouden. De vorm van het stadion deed me denken aan het Olympisch stadion in Beijing, waar in 2008 de Olympische spelen georganiseerd werden.

Het Stadion is erg rustig op dagen dat er geen wedstrijden gespeeld worden. Maar het word een van de luidruchtigste plekken van de wereld op een wedstrijddag. Duizenden mensen komen het stadion binnen. Honderden beveiligings mensen zijn vanaf de ingang tot het veld geplaatst. Er wordt van de mensen verwacht dat ze door metaal detectoren gaan als ze het stadion in willen. En het lijkt erop dat het legaal is om een geweer bij je te dragen in Zuid Afrika, want je ziet overal borden waarop staat “ alle vuurwapens moeten worden in gecheckt bij de beveiligings balie.”

De wedstrijd die we hebben gezien was tussen Argentinië en Mexico. Er waren natuurlijk veel mensen met de beroemde vuvuzela, mensen met grote trommels, mensen met enorme Mexicaanse sombreros en worstel maskers… Ik vond het erg leuk om al deze mensen te zien, en er natuurlijk foto’s van te maken.

Nederland? Duitsland? Spanje? Wie gaat de gouden beker winnen??? Ik kan niet wachten om het te gaan zien.


takezzo さん、ご投稿ありがとうございます!

written by takezzo on 2011-05-11 #places #location #nederland #dutch #holland #the-netherlands #2010 #johannesburg #spanje #nld #voetbal #wereldkampioenschap #zuid-afrika #oranje-11 #robin-van-persie #wesley-sneijder

The Lomogon 2.5/32 Art Lens lets you widen your world – yet it isn’t any wide-angle lens. Designed to electrify escapades great and small, it’s your ticket to the definitive Lomography aesthetic. Sweet saturation, high contrast, cutting-edge optical quality, unique bokeh, super-speedy aperture mechanism – the Lomogon is the ultimate Lomo eye on the world. Head over to Kickstarter now to discover everything you need to know about our latest invention, and save up to 40% on its final retail price with our amazing Kickstarter specials!

More Interesting Articles