Redscaled Lomography color negative (35mm/400ISO).

Wat te doen als je geen 100iso film binnen handbereik hebt? Maak een redscale van een 400iso Lomography kleurennegatief film!

Een tijdje terug, de zon scheen, het was een perfecte dag om met een 100iso film foto’s te maken. Het enige probleem was mijn film voorraad. Ik realiseerde me dat ik alleen nog maar 400iso kleurennegatief en B&W films had. Het was jammer genoeg ook niet mogelijk om een goede diafilm te kopen om van deze perfecte dag te genieten, dus moest ik improviseren.

Ik gebruikte een Lomography kleurennegatief met 400iso en een lege filmrol (normaal gesproken vraag ik de lege rolletjes terug in mijn lab, je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt). Daarna sloot ik mezelf op in mijn doka (badkamer) en bracht de Lomography film over in het lege rolletje. Dit is vrij makkelijk om te doen, je plakt je kleurennegatief met ductape aan het uiteinde van de film die uit het lege rolletje steekt (mijn lab laat altijd een klein stukje film uit het rolletje steken), draai nu de film in het nieuwe rolletje en knip het uiteinde zo dat het goed in je camera past. Klaar is kees! Een gloednieuwe 100iso redscale film!

Het enige wat ik nog moest doen was mijn camera op 100iso zetten. Ik ben erg tevreden met het resultaat, mooi rood, oranje en geel, met hier en daar wat light leaks (mijn doka is niet zo donker als ik had verwacht). Al bij al was het een goede oplossing voor mij probleem, een 100iso film in een oogwenk.

written by zulupt on 2011-05-11 #gear #film #diy #35mm #review #lab #cn #redscale #400 #experiment #lomography #nederland #dutch #holland #the-netherlands #user-review #nld #lomography-cn-400
translated by yarah

More Interesting Articles