Op het strand in Scheveningen

Zin in een dagje strand? Misschien is Scheveningen wel een leuke plek voor jou, je kunt er gaan zwemmen of surfen en op de pier kun je zelfs bungeejumpen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een lekker ijsje eten en relaxen in de zon of een wandeling maken door de duinen.

Rondom de pier gebeurt het allemaal; hier zijn veel restaurants en café’s, zowel op de boulevard als op het strand. In dit gebied vinden ook de grote evenementen plaats, zo is er in de zomer altijd een grote vuurwerkshow.

Als je geen fan bent van de toeristische plekken, je hebt het liever wat stiller, loop dan naar het noorden. Hier kom je al snel op een mooi en rustig strand (ik was er op een zaterdag in juni en er was bijna niemand). Ook kan je hier mooie wandelingen maken door de duinen en fantastische foto’s maken (blijf wel op de paden!).

Het beste aan Scheveningen is dat het heel dicht bij het centrum van Den Haag is, je stapt in een bus of tram en je bent er zo. Het is dus een perfecte plek om een strandvakantie met een city-trip te combineren.

written by scorpie on 2011-05-11 #places #pier #summer #sun #lc-a #landmark #sand #location #seaside #strand #beach #venue #netherlands #holga #nederland #dutch #scheveningen #den-haag #zee #noordzee #travel-destination #personal-story #travel-tips #zand #nld
translated by arabrab

More Interesting Articles