Nederlandse Platenzaken - #2 Waxwell Records, Amsterdam

De tweede winkel die ik voor mijn Lomography platenzaken serie heb bezocht, is Waxwell Records. De winkel is mede-eigendom van Taco en gelegen aan de Gasthuismolensteeg. Mede door hun roots in de Hip Hop, is bijna ieder genre in de winkel aanwezig. Dit trekt zowel artiesten als toeristen en ouders. Om nog meer mensen aan zich te binden, maakt Waxwell Records ook gebruik van sociale media.

Na mijn bezoek aan Record Palace, ga ik dit keer naar Waxwell Records. Waxwell Records zit aan de Gasthuismolensteeg, in de buurt van de Dam.

Frontside

Waxwell Records is mede-eigendom van Taco. Zeven jaar geleden is hij de winkel begonnen onder de naam Kids Love Wax, twee jaar later hebben ze die veranderd naar Waxwell Records. Voordat er een platenzaak in de winkel zat, zat er een schoenenzaak. Hieronder zie je Taco een sigaret roken en de computer bedienen.

Taco

Aangezien Taco ook deejayt, verkoopt Waxwell Records platen uiteenlopend van jazz, soul en funk, tot rock, rap en disco. De winkel heeft zodoende een sterke link met Hip Hop, zoals ook blijkt uit het schilderij van de hoes van It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back, en de omvang van de James Brown sectie.

Records

Gezien de oorsprong van de winkel, is het geen verrassing dat bekende artiesten zoals Questlove, Kon & Amir, Madlib en J.Rocc langskomen wanneer ze in Amsterdam zijn. Daarnaast lopen veel toeristen en ouders met kinderen binnen voor een plaat van The Beatles of de Stones. Zelf heb ik de meeste platen in mijn collectie, ook bij Waxwell Records gevonden. Voorbeelden hiervan zijn: Histoire de Melody Nelson van Serge Gainsbourg, en Ray Bryant’s Up Above the Rock.

Digging

De voorraad van Waxwell Records staat in de kelder. Om deze op peil te houden, vliegen ze regelmatig naar Amerika. Meestal eindigen deze platen in de winkel, sommige worden echter op eBay of via hun online winkel verkocht. Samen met hun weblog en door gebruik te maken van Facebook en Twitter, heeft Taco het gevoel dat Waxwell Records op de toekomst van ,uziekgebruik is voorbereid. Maar de Technics gaan natuurlijk nooit de winkel uit…

Stock & turntables

written by heinisfein on 2011-05-10 #places #record-store #records #location #dam #amsterdam #netherlands #taco #nederland #dutch #holland #personal-story #nld #jordaan #record-palace #gasthuismolensteeg #canal-district

More Interesting Articles