Tanjung Sepat, Malaysia: Dode takken, Brug en Liefde

Het is een klein plaatsje in de buurt van Banting en Morib. Reistijd is ongeveer anderhalf uur, vanaf Petaling Jaya.

We waren op zoek naar een locatie om een groepsfoto te maken voor onze vriend die jarig was, toen ik het prachtige Tanjung Sepat op internet vond, en wow, ik viel onmiddelijk voor de dode taken die ik op de foto’s zag! Het plaatsje trekt veel fotografen. Ik denk dat het de anderhalf uur durende reis waard zal zijn.

We kwam aan in Banting en we verdwaalde in een dorpje waar ontzettend veel kleine huisjes stonden. We hadden geluk toen we een klein supermarktje vonden waar we de weg konden vragen. We vonden de hoofdweg terug en zagen toen deze schitterende plek. Uiteraard, onze eerste stop.

Verliefd op deze schaduwen!

We hadden mazzel toen we dood gras vonden wat precies leek op het gras wat ik een paar jaar geleden in Sekinchan had gezien. Daar waar ik Lihwa, het mooie meisje, fotografeerde. Waarop ik direct dacht – dit gaat een mooi plaatje worden als we op het gras gaan liggen in het zonlicht!

Nadat we genoeg foto’s hadden gemaakt in het dode gras, de schaduwen en alles, vervolgde we onze reis naar Tanjung Sepat.

Toen kwamen we eindelijk aan op de plaats die we zochten. De plek die ik op het internet had gezien – de DODE BOOMTAKKEN! Zo ontzettend veel op dezelfde plek, het was adembenemend. Ik weet niet wat er zo speciaal is aan dode taken, maar het intrigeerde me enorm.

Toen was het tijd om te lunchen. Het is een echte aanrader om de beroemde ‘bao’ (Chinees broodje) winkel Hai Yew Heng te bezoeken. Ze verkopen veel heerlijke, gestoomde en huisgemaakte ‘bao’! Hmmm! Volgens mij heb ik er veel te veel van gegeten in mijn herinnering. Zelf kon ik het niet laten om een aantal broodjes voor mijn familie mee naar huis te nemen.

De laatste stop was de beroemde Brug der Geliefden.

Ik vraag me nog steeds af waarom het ‘Brug der Geliefden’ heet. Misschien zit er nog een interessant verhaal achter die naam? Hoe dan ook, het ziet er best cool uit en we hadden veel lol met fotograferen bij de brug.

Dit fotografie uitje was erg leuk. Ondanks het feit dat we aan het einde van de dag helemaal gaar waren, door het fotograferen onder de hete zon waren we uiteindelijk wel voldaan, ha!

written by eva_eva on 2011-05-11 #places #malaysia #landmark #location #venue #fisheye #lca #nederland #dutch #holland #the-netherlands #eva_eva #evaeva #spinner #travel-destination #personal-story #travel-tips #sprocket-rocket #groep #nld #tanjung-sepat #banting #morib #portretten #vrienden #bruggen #dode-boomtakken #selangor-vissersdorp #uitstapje #heet #zonnig #reis-bestemmingen
translated by emmaat

More Interesting Articles