Kronenburgerpark, Nijmegen

Midden in het stadscentrum van Nijmegen bevind zich een prachtige en kalmerende plek – het Kronenburgerpark. Ik hou er van om hier te zijn, om rond te lopen en te genieten van de zon.

Het Kronenburgerpark is het mooiste park van Nijmegen, met een centrale ligging in de oudste stad van Nederland. De bewoners van Nijmegen zijn trots op dit park. Het ligt dichtbij het station en de Lange Hezelstraat. Aan de Parkweg kant staat de Kruittoren, een overblijfsel van een middeleeuwse ommuring. Het park was, zoals in het liedje van Frank Boeijen, een plek waar veel prostituees en drugsverslaafde kwamen. Maar na een grote reorganisatie in 2005 is het een vredige plek en modern stadspark geworden.

Het was een zonnige dag en er lag een hoop sneeuw. Ik moest wat dingen halen in de stad en had mijn Diana bij me. Hij was gelukkig net aangekomen per post dus ik stond te springen om hem uit te proberen. Ik bedacht me dat het Kronenburgerpark de ideale locatie was om dit te doen.

written by yarah on 2011-05-11 #places #park #snow #landmark #location #netherlands #nederland #dutch #holland #the-netherlands #nederlands #nijmegen #travel-destination #personal-story #travel-tips #sneeuw #nld #kronenburgerpark #kruittoren
translated by miss_maha

Kickstarter

Bringing an iconic aesthetic to square format instant photography, the Diana Instant Square fills frames with strong, saturated colors and rich, moody vignetting. Built to let your inspiration run wild, our latest innovation features a Multiple Exposure Mode, a Bulb Mode for long exposures, a hot shoe adapter and so much more! It’s even compatible with all of the lenses created for the Diana F+ so that you can shake up your perspective anytime, anywhere. No two shots will ever be the same. Back us on Kickstarter now!

More Interesting Articles