‘Tot het oneindige en daarbuiten’ met de Sprocket Rocket!

1

Buzz Lightyear zou deze camera zeker gebruiken om foto’s van zijn speelgoedvriendjes te maken. Doe snel je gordel vast en maak je klaar voor de rit van je leven!

Deze volledig handmatige panoramacamera werkt met 35mm-film en is ‘easy’ als een ‘Sunday morning’ in gebruik. Hij beschikt over 2 verschillende sluitertijden: standje N (1/100 seconde) en standje B voor van die lange belichtingen. Scherpstellen werkt met twee eenvoudige zones: één van 0,6-1 meter en één van 1 meter tot oneindig, voor diepe en scherpe foto’s. Er zitten twee diafragma-instellingen op: bewolkt (f/10,8) en zonnig (f/16). En een groothoeklens (30mm) met maar liefst 106° aan pure panoramische liefde.

Er zit zelfs een flitsschoen (hotshoe) op waardoor je bijna elke flitser kunt gebruiken, en een standaard statiefgaatje voor het geval je wat stabiliteit nodig hebt. Maar uniek aan deze camera zijn toch wel de twee draaiknoppen waarmee je het rolletje naar hartelust heen en weer kunt scrollen voor knotsgekke ‘multiple exposures’.

Als je een 35mm-rolletje van 36 opnamen er goed in stopt, passen er tot wel 19 panoramafoto’s op!

Tandwieltjes zijn niet altijd nodig, en deze camera bewijst zijn talent vooral bij het maken van superpanoramafoto’s!

Hij is perfect geschikt voor het maken van groepsfoto’s, wanneer je in grote ruimtes bent en je je innerlijke kind los wil laten in een pretpark!

Deze camera doet het fantastisch met zonlicht en net zo goed met weinig licht met korte of lange belichtingstijden.

Zonnige buitenopnamen

Kortbelichte binnenopnamen (stand B)

Zonsondergangopnamen met weinig licht (stand B)

Het is nu lente en de zomer komt er aan, dus prop dit apparaat vol met alle gekke rolletjes die je maar kunt vinden, en zet je schrap om jezelf te lanceren ‘tot in het oneindige en daarbuiten!’

written by mikahsupageek on 2011-05-11 #gear #review #camera #nederland #dutch #holland #the-netherlands #user-review #sprocket-rocket #nld #sprocket-rocket-holes-35mm-panoramic-wide-angle
translated by lucassio

One Comment

  1. appelmoes
    appelmoes ·

    Past de flitser van de Diana erop?

More Interesting Articles