Anda Runia expositie in Gouda

Waar een lomograaf en een schilderes elkaar ontmoeten. De aanloop naar de kerk waar de expositie werd gehouden was zeer interessant. Je loopt door de stad en dan ineens, een kerk, het Agnietenkapel.

De aanloop naar de kerk waar de expositie werd gehouden was zeer interessant. Je loopt door de stad en dan ineens, een kerk, het Agnietenkapel. Het gebouw ziet er eenvoudig en praktisch uit. Een bakstenen gebouw midden in Gouda.

De deur staat uitnodigend open en voorbijgangers nemen deze kans aan om even binnen te lopen. De ruimte binnen is licht en overal hangen schilderijen aan de wanden. De schilderes Anda Runia loopt rond, praat met de mensen en biedt ze wat te drinken aan. Een goede sfeer en de kleurrijke abstracte schilderijen hebben juist zo’n ruimte nodig, een open ruimte met een hoog plafond. Ik begin foto’s te nemen, vooral foto’s van de schilderijen en wat van de kerk. Maar ik heb het gevoel dat één laag gewoon niet genoeg is. Dus ik draai de film terug, herlaad deze weer en ga verder met het schieten van de tweede laag.

Deze keer fotografeer ik de kerk, de architectuur, de ramen en de bezoekers. Het resultaat zijn foto’s waar op kunst versmelt met architectuur, the expositie met de locatie gecombineerd worden en een hele nieuwe relatie aangaan waardoor er geheel anders naar gekeken kan worden.

Natuurlijk heb ik de resultaten naar Anda Runia gestuurd en dit is wat ze er over zei:

“Ik ben zo verrast door wat je gedaan hebt met mijn expositie tijdens je bezoek hier. Ik zag dat je een camera bij je had, maar omdat je hem vanuit je heup aan het schieten was nam ik het niet echt serieus :). Ik ben nieuwsgierig naar de groene kleur van de foto’s, was dat je eigen keuze?

Uiteindelijk heb ik je foto’s vele malen bekeken! Ik vond het enorm interessant om mijn schilderijen in een ander perspectief te zien. De unieke combinatie van kunst, architectuur, de ramen en de bezoekers is prachtig en intrigeert me. Je moet lang en intensief kijken om volledig te kunnen zien wat er zich in de foto’s afspeelt en dat is wat het zo speciaal maakt.

Foto nr. 2… Hier ben ik helemaal weg van vanwege het feit dat ik hier uit mijn eigen schilderij kom, een spiegel van mijn ziel!
Foto nr. 30, 31 & 34 laten een prachtige interactie zien tussen mijn schilderijen en een van de oudste gebouwen in Gouda, alsof het gebouw samensmelt met dezelfde bezieling als waarmee ik ze heb geschilderd.
Foto nr. 27… De man die mij het meest verwarde gedurende de gehele expositieweek en me erg blij maakte met alle mooie foto’s.

(Let op: de hier boven genoemde nummers corresponderen met de fotonummering in het album op mijn LomoHome en kloppen dus niet met de foto’s in de galerij hier!)

Voor meer informatie, kijk op: www.andarunia-art.nl

written by mephisto19 on 2011-05-11 #news #art #mephisto19 #green #lc-a #kunst #paintings #painting #artist #arts #double #architecture #double-exposure #exhibition #netherlands #x-pro #painter #nederland #dutch #holland #the-netherlands #gouda #anda-runia #kodak-eb-expired #nederlands #world-cup-netherlands-location #nld #schilderijen #kunstenares #expositie
translated by miss_maha

More Interesting Articles