De Sprocket rocks!

Een paar dagen geleden lag de Sprocket Rocket eindelijk bij mij op de deur mat en ik moet zeggen: hij is speciaal en geweldig. Het mooie aan deze camera is dat je prachtige panorama foto’s kan maken, met óf zonder sprocket holes. Minpuntje is alleen wel dat je een snelle film (met hoge ISO waarde) nodig hebt, wil je een beetje geslaagde foto’s krijgen. Bij een te lage ISO zullen je foto’s te donker zijn.

Om de Sprocket Rocket een beetje te begrijpen, zal ik eerst de functies uitleggen. Er zijn twee modes: de N-setting voor normale exposures en de B-setting voor nacht-foto’s en long-exposures. De focus gaat van 0.6m tot oneindig en je kan het diafragma veranderen door te switchen tussen ‘bewolkt’ (cloudy) of ‘zonnig’ (sunny). Ik raad alleen wel aan om alleen ‘zonnig’ te gebruiken als het écht zonnig weer is, anders zullen de foto’s donker uitvallen. Ook wanneer een ISO 400 film gebruikt. Jammer is wel dat er geen flitser bij geleverd is. Je kan gelukkig wel je flitser van je Diana F+ met een opzet stukje erop zetten, wat ik dus ook heb gedaan uiteindelijk. De camera heeft namelijk een universele hotshoe adapter voor externe flitsers. Het allermooist aan de Sprocket Rocket zijn de sprocket holes en de mogelijkheid om double exposures te maken.

Ik heb mijn Sprocket Rocket uitgeprobeerd met een Fuji ISO 100 film, maar had niet in mijn achterhoofd gehouden een snellere film (met hoge ISO waarde) misschien verstandiger zou zijn. Waardoor mijn foto’s dus donkerder waren dan gehoopt. Dezelfde dag nog heb ik ook een ISO 400 film van Lomography er in gestopt. Apart is wel dat de foto’s met ISO 400 ongeveer hetzelfde uit de bus kwamen als de foto’s met ISO 100. Je kan dus proberen om foto’s op stand B te maken, moet je de camera wel heel stil houden. Ook double exposures zullen de foto’s lichter en kleurrijker maken.

written by eatclicklove on 2011-05-11 #gear #review #sunny #panoramic #cloudy #translation #double-exposures #iso #nederland #dutch #holland #the-netherlands #user-review #sprocket-rocket #nld #lomography-sprocket-rocket
translated by sjoerdjuh20

More Interesting Articles