Pinkpop Festival, The Netherlands

Pinkpop is een driedaags festival wat ieder jaar in Landgraaf wordt georganiseerd. Jarenlang is het gehouden tijdens Pinksteren. In 2009 vierde Pinkpop haar 40-jarig bestaan met artiesten zoals Bruce Springsteen, Placebo, Depeche Mode en vele anderen.

Jarenlang zat ik voor de televisie naar Pinkpop te kijken. En altijd was ik jaloers op de mensen die daar waren, en ik niet. Dus ieder jaar zei ik tegen mezelf dat ik het jaar daarop zou gaan, maar om de een of andere reden ben ik er nooit geweest. Tot dit jaar. Afgelopen mei was mijn eerste Pinkpop, met artiesten zoals Rammstein, Pink, The Gossip, Florence & The Machine, Green Day, The Editors en vele anderen. Het is een festival met veel internationale artiesten en een heleboel gave shows. Het leek wel op een competitie wie de beste show gaf, of de meeste vuurwerk de lucht in liet gaan. Alhoewel ik niet zou kunnen zeggen wie er uiteindelijk heeft gewonnen :).

Het festival heet Pinkpop vanwege de populaire muziek en omdat het festival bijna altijd tijdens het Pinksterweekend werd gehouden. Het logo van Pinkpop is een roze pop; roze vanwege de naam van het festival, en pop vanwege – logisch – pop.

Vandaag de dag telt het festival een bezoekersaantal van rond de 60.000 mensen per dag. En omdat het drie dagen duurt zijn er vier kampeervelden. Camping A is het meest dichtbij en Camping D ligt het meest ver van het festival terrein. Maar als je met een hoop mensen bent en je wil samen een plek zo dicht mogelijk bij het festival terrein moet je er heel erg vroeg zijn. Als je rond 4 uur ’s ochtends met je vrienden voor de deur staat maak je kans op een eigen plekje, terwijl de camping officieel opent om 12 uur.

Pinkpop is oudste festival in de wereld dat ieder jaar terug komt en zo lang bestaat. In totaal hebben er sinds de eerste editie 541 unieke artiesten opgetreden. Sinds 2007 is er ook Pinkpop Classic, een eendags festival met acts die ooit eerder op Pinkpop hebben opgetreden.

De volgende Pinkpop is op 11, 12 en 13 juli 2011. Als je van plan bent om te gaan, hier een paar tips:

  • Als je wil kamperen op Camping A of B, zorg dan dat je er vroeg bij bent!
  • Het is niet toegestaan om je eigen eten mee te nemen naar het festival terrein.
  • Je kunt je professionele camera niet meenemen naar het festival terrein (maar dat hoeft niet, aangezien we de lomo camera’s hebben, en gelukkig mogen die wel mee!)
    *Voor meer informatie, bezoek de officiële Pinkpop site!

Pinkpop is het oudste en bekendste festival van Nederland. Ik hoop je er volgend jaar te zien!

[Asset:294975

written by tiffanyschepers on 2011-05-09 #places #festival #landmark #location #nederland #holland #pinkpop #nederlands #happening #landgraaf-thenetherlands #pentecost #festivalcamping #pinkpopclassic #lomography-nld #artiesten
translated by biancavdam

More Interesting Articles