GLOW Eindhoven 2010: Een Fotografen Droom

1

Stel je voor, je wandelt ’s avonds door Eindhoven met nog een half uur te gaan totdat je bij de bioscoop bent. Opeens zie je licht geprojecteerd van de ene kant van het marktplein naar de andere en andersom. Woorden geprojecteerd op de grond en op de gebouwen. Abstracte figuren geprojecteerd op mensen. Kijkend naar beneden dacht ik maar 1 ding – dit moet ik nu vastleggen met mijn LC-A+!

Credits: kamiraze

Om wat achtergrond informatie te geven; de Nederlandse stad Eindhoven is bekend als ‘Licht Stad’. Waarschijnlijk vooral omdat Philips zijn hoofdkantoren daar heeft. Philips ontwikkelt en produceert bijna alles dat licht kan geven. Maar Philips heeft niet zo veel te maken met GLOW, het is alleen één van de hoofdsponsors.

GLOW is een jaarlijks licht festival en het thema dit jaar was “(Her)Ontdek Eindhoven”. Het bestond uit verschillende kunstprojecten door de stad, waar licht het onderwerp was. Voor mij persoonlijk was de 28 meter lange verlichte weg het meest indrukwekkende project. Veel projectors werden gebruikt op kerken, het gemeentehuis en andere grote gebouwen. Het gaf de stad acht dagen lang een aantal avonduren een surreëel gezicht.

De volgende foto’s zijn geschoten met mijn Asahi Pentax K2:

Credits: kamiraze

Helaas hadden we niet veel tijd. Maar de volgende dag vertelde mijn moeder me dat zij graag wilde weten hoe het eruit zag en erheen wilde, aangezien het toch maar een kleine 20 kilometer verderop was. Ik overtuigde mijn vader om mee te gaan samen met zijn Nikon D90. Ik nam mijn oude vertrouwde “Moeder” (mijn LC-A+) en mijn Asahi Pentax K2 mee. Er waren in totaal 20 GLOW projecten op een leuke route en 13 GLOW events. De route start en eindigt bij het GLOW Café.

Weer hadden we te weinig tijd om alles te zien. Met deze tijdsdruk in mijn achterhoofd begon ik rond te lopen, zoekend naar hoeken, speciaal licht, mogelijkheden, alles dat in het oog sprong. Ik besefte me al snel dat de K2 erg sloom was. De tijd dat het me kostte om één foto te schieten kon ik er al 4 maken met mijn LC-A+. En nog steeds kwamen de foto’s van mijn “Moeder” er beter, funkier en specialer uit en hadden ze veel meer kleur. Het was moeilijk om scherp te stellen in het donker, terwijl ik blind op de LC-A+ kon vertrouwen.

De volgende foto’s heb ik genomen met mijn “Moeder” LC-A+

Credits: kamiraze

Het woord fotografie betekent eigenlijk ‘tekenen met licht’. Naar mijn mening hebben andere mensen hier bij GLOW kunst gemaakt met licht. Het enige wat ik deed was dit alles vastleggen op beeld. En eigenlijk ook om te tekenen met mijn “Moeder”. Vorig jaar zag ik wat reclame maar ik had nooit ontdekt wat het nu echt inhield. Dit jaar begreep ik het beter en ontdekte ik meer, mede dankzij mijn verder ontwikkelde lomo-oog. De hele sfeer was zo geweldig dat een paar locaties zelfs film-achtig aanvoelden door de achtergrondmuziek.

Volgend jaar ben ik er zeker weer bij! Jij ook? Neem gerust een statief mee, je zult niet de enige zijn. ;)

Extra info:
http://www.gloweindhoven.nl/ (zet deze bij je favorieten ;P)
http://www.eatdrinkdesign.nl/

written by kamiraze on 2011-05-09 #places #location #glow-eindhoven-2010-licht-kunst

One Comment

  1. stratski
    stratski ·

    Gave foto's hoor. Ik vergeet al jaren elke keer weer naar GLOW te gaan, terwijl ik nota bene uit Eindhoven kom... Maar ik heb het nu in mijn agenda genoteerd, want ik wil ook zulke mooie plaatjes schieten!

More Interesting Articles