Het seizoen van de lens

Anders dan schreeuwende stereotypes zoals de jonkvrouw in nood en de ridder op het witte paard, doen fotografen in films meer dan alleen camera trucjes. Daarom willen we – in plaats van het laten zien van films over en door de groten zoals Diane Arbus, William Eggleston en David LaChapelle – een aantal films met jullie delen over fictieve fotografen. Uiteindelijk kan datgene wat je voor en achter de camera ziet, het uiteindelijke verschil maken.

Foto in bezit van Jnpickens

Funny Face
Richard Avedon was een designer en consultant voor deze film. Als dat nog niet genoeg is om elke fotograaf geïnteresseerd te maken – het plot gaat over Dick Avery (Fred Astaire), een modefotograaf die werkt met Maggie Prescott (Kay Thompson), publisher en editor van Quality Magazine. Beiden zijn opzoek naar een nieuwe intellectuele look en ontmoeten dan de boekwinkel bediende Jo Stockton, geportretteerd door niemand minder dan de beeldschone Audrey Hepburn.

Foto in bezit van Movie Forum

Amélie
Yann Tiersen’s film muziek is genoeg om je hart te stelen, maar Jean-Pierre Jeunet’s karakter-gedreven verteller heeft meer te bieden dan alleen soundbites. Ondanks Amélie’s excentrieke kanten, vindt ze liefde in een man die weggegooide paspoort foto’s in fotohokjes verzameld. Hoewel deze film het altijd redt tot de arty filmlijstjes, is dit niet zonder reden. Het is net als een ontroerende briefkaart uit Parijs, maar dan zonder de stijfheid ervan. Ondanks dat de film niet per sé een typische fotograaf laat zien, geeft het wel een inzicht in een man’s affiniteit en obsessies met excentrieke dingen.

Foto in bezit van myfreewallpapers

Lost In Translation
Sofia Coppola’s beste werk laat vervreemding zien wanneer Charlotte (Scarlett Johansson) samenwerkt met haar celeb-fotograaf en vriend John (Giovanni Ribisi) tijdens een opdracht in Tokyo. John’s rol is klein, maar weerspiegelt wel de creatieve stedeling op een hotshot missie terwijl hij en Charlotte de gevolgen onder ogen zien van hun commerciële levens.

Foto in bezit van Frost Magazine

Spider-Man
Met de release van Green Hornet en de opkomende releases van Thor, X-Men: First Class, Green Lantern en Transformers 3, zul je nog meer uitkijken naar The Amazing Spider-Man die uitkomt in 2012. Met sterren als Andrew Garfield en Emma Stone.
Onthoud: Peter Parker was een held, voordat hij een fotograaf was. Inderdaad, de film bewijst dat fotografie zijn eigen levens bevestigde effecten heeft.

Foto in bezit van Modelinia

Blowup
Nagesynchroniseerd als een moderne classic – Michelangelo Antonioni’s Cannes Grand Prix-winnende werk gaat over een Britse fotograaf die verstrikt raakt in een moord die op film staat. Hij realiseert zich dit tijdens het blazen van zijn negatieven. De film trekt de honger naar avontuur voor iedere fotograaf. Wat nog veel leuker is, is hoe de voorvechter’s levensstijl eruit zag vóór z’n betrokkenheid bij het misdrijf. Voordat de hel los brak, bracht hij zijn tijd door in een hedonistische hemel vol met verdovende middelen, muziek, vrije liefde en hippe gebeurtenissen.

written by tindabs on 2011-05-09 #lifestyle #funny-face #lomography #amelie #blowup #lost-in-translation #the-amazing-spider-man #lens-seizoen
translated by biancavdam

More Interesting Articles