Double exposures met een ander, Het lente project - by disdis & paramir

De eerste samenwerking tussen disdis en mij (paramir) om de lente te vieren met een explosie van bloemen en kleuren! Hopelijk geniet je net zoveel van deze vrolijke gallery als wij!

And then one morning
Another spring is there outside my door
Things are blooming
Birds are singing
And suddenly yes well I ain’t sad
Ain’t sad no more ain’t sad no more

(Another Spring, Nina Simone)

Een paar maanden geleden besloten disdis en ik om een ‘double’ project te doen, door middel van het ruilen van een film. De lente stond al voor de deur en we besloten dit te vieren door het project te wijden aan het seizoen van het nieuwe begin, ontwaken, bloei en liefde. We namen een grootbeeld film, de Holga van disdis en de Diana van mijzelf en doken samen de bloemen. De eerste laag was bedoeld voor macro foto’s van bloemen en de tweede laag was volledig gewijd aan de vrije geest.

Een maand nadat we alle details doorgesproken hadden was de eerste film ontwikkeld. De film was een beetje te donker uitgevallen en de helft van de frames waren meer enkel belicht dan dubbel… Maar de kleuren van de lente kwamen al wel goed te voorschijn.

De rolletjes die ik van disdis had gekregen gingen met mij mee voor een bezoekje aan Rennes, Frankrijk en daarna terug mee naar Amsterdam. Toen ik de rolletjes ophaalde van het lab, straalde de lente van de foto’s af. En het vierde rolletje kwam snel daarna, vol met intense kleuren, een rijpe lente die langzaam in een zomer zou veranderen…

Deze filmruil was een super opening van het seizoen voor mij. Het volgende project is al onderweg…

written by paramir on 2011-05-06 #lifestyle #macro #flowers #spring #spain #doubles #amsterdam #france #rennes #netherlands #x-pro #cross-process #kodak-epp #vitoria #nederland #dutch #kodak-e100gx #lente #bloemen #kodak-e200 #nld
translated by arabrab

More Interesting Articles