Trees

Leiden - Een mooie gezellige studenten stad in Nederland

De meeste mensen denken gelijk aan feesten in Amsterdam of het politieke hart in Den Haag, als zij denken aan Nederland. Ze vergeten de stad die precies tussen deze twee steden in ligt: Leiden! Een studentenstad met veel gezellige grachten en mooie architectuur zoals de typisch Nederlandse grachtengevels.

Leiden is een fijne studentenplek met veel jongeren, maar heeft ook historische hoogtepuntjes zoals de Sint Pietersker. Vlak buiten het centrum is de plek waar de Mayflower pelgrims verbleven voordat zij vertrokken naar Amerika. De Burcht van Leiden is ook een bezoekje waard. Het bouwwerk waar de stad verbleef tijdens de belegering, staat op een kunstmatige heuvel midden in Leiden. Eigenlijk maakt het niet uit waar je heen gaat, overal is wel iets te zien. Windmolens, geschilderde gedichten op muren door de hele stad en nog veel meer!

written by ajscardina on 2011-05-03 #places #history #landmark #family #students #grachten #location #architecture #friends #venue #leiden #dutch #holland #the-netherlands #bicycling #studenten #travel-destination #personal-story #travel-tips #lomography-nld #grachtengevels #architectuur #sint-pieterskerk

More Interesting Articles