Lomography Community Amigo ripsta schiet lomo's met een Lomo LC-A+

Een van de lomo steunpilaren, ripsta, is eindelijk een LomoAmigo! Een tijdje terug heeft hij de Amigo wedstrijd gewonnen. Check zijn persoonlijke Lomo levensfilosofie en zijn dagelijks leven in Maleisië!

Echte naam: Mohd Ariff Bin Haji Mat Said
Stad: Ipoh,Perak
Land: Maleisië
LomoHome: http://www.lomography.com/homes/ripsta
FaceBook: http://www.facebook.com/ripstaa

Vertel ons eens iets over jezelf..
Ik ben een dikke, lange Aziatische jongen uit een klein plaatsje genaamd Kampung Manjoi Perak, bij Ipoh in Maleisië. Ik ben gek op mijn familie, mijn land, mijn vrienden, mijn Lomo camera’s, films, mijn Modenas Kriss motor, mijn badminton rackets, bla bla bla – je kent het wel.

Maar Lomography is mijn ware liefde. Ik ben gek op Doubles With You projecten omdat ik denk dat je zo mensen van over de hele wereld leert kennen.. in een filmrol! Cool toch?

Wat doe je in het dagelijks leven?
Van maandag tot vrijdag doe ik saai kantoorwerk, helaas kan ik niet zeggen wat ik doe want dat is geheim. Maar in het weekend experimenteer ik lekker met mijn Lomo camera’s. Af en toe fotografeer ik zelfs de bruiloften van mijn vrienden. Deze dingen maken het leven leuk!

Hoe lang ben je al een Lomographer (of ben je een beginner)?
Sinds ik in 2006 Lomography leerde kennen door mijn vrienden eastmoe en superfine – door hun heb ik Lomography leren kennen!

Ik denk dat ik sindsdien al behoorlijk vooruit ben gegaan met analoge fotografie. Het ging niet altijd even soepel met films en de camera’s maar daar heb ik uiteindelijk het meest van geleerd! Toch ben ik trots op mijzelf door wat ik heb bereikt. Ik geloof dat iedereen uiteindelijk wordt beloond mits je doorzet en niet opgeeft.

Ik wil mijn lomoipoh homies en vrienden in LomoKids
ook graag bedanken. Zij hebben mij altijd gesteund. Dank je wel!

Beschrijf jouw Lomo LC-A+ in vijf woorden (of vijf foto’s)
I Grow Old With LC-A+

Wat vind je van het schieten met een Lomo LC-A+ en wat vonden je vrienden in het begin van jouw analoge camera?
Ik vind het geweldig! De camera is klein maar heeft zo veel mogelijkheden!

Spontane, niet geposeerde foto’s vind ik het leukst om te maken, mits de kans zich voordoet. Veel mensen weten niet wat je allemaal kunt met een Lomo LC-A+ camera. Het ziet eruit als plastic speelgoed. Hierdoor vindt men het meestal niet zo bijzonder als ik vol overtuiging lomo’s aan het schieten ben. Mijn vrienden noemen mij ouderwets maar laten zich wel altijd fotograferen omdat ze stiekem benieuwd zijn naar het resultaat.

Wat is de meest vreemde, grappige, of gewoon geweldige foto/lomo ervaring dat je ooit hebt meegemaakt?
Meestal zijn mensen stomverbaasd als ze erachter komen dat er geen LCD scherm aan de achterkant van de camera zit. De verbazing op hun gezicht is goud waard!

Stel, je mag iemand fotograferen, het maakt niet uit of diegene nog leeft of misschien helemaal nooit heeft bestaan, wie zou je het allerliefst kiezen?
1. De legendarische Maleisische “Hang Tuah” broers – het is zo jammer dat we geen foto’s van ze hebben (de camera toen nog niet was uitgevonden). We hebben alleen schilderingen waarop de broers zijn afgebeeld.
2. Het icoon P Ramlee – een van de beroemdste celebs van Maleisië in de jaren ‘50. Er zijn een hoop zwart/wit foto’s te vinden van hem maar ik zou hem graag fotograferen met Lomo camera’s en technieken zoals een double exposure of sprocket hole foto’s. Dat lijkt mij echt te gek!

Als je ergens naar toe mocht vliegen met jouw LC-A+ bij je, het maakt niet uit waar, waar zou je heen gaan en waarom daar?
Dat is moeilijk! Ik weet het niet, ik wil overal wel heen. Er is geen plek waar ik niet heen zou willen!

Als jij een soundtrack mocht maken bij jouw foto’s, uit welke drie nummers zou deze soundtrack bestaan? (Titel en artiest van het lied aub)
1 Search – Langit Dan Bumi
2 Vanessa mea – Contradanza
3 Cromok – I Don’t Belong Here

Hoe ben je eigenlijk in contact gekomen met fotografie?
Het is moeilijk om uit te vinden wat jouw plaats is in de wereld en wat het beste is voor jezelf. Ik wilde iets betekenen voor de wereld maar tegelijk gelukkig zijn. Voor mij was het antwoord duidelijk – Lomography!

Toen ik voor het eerst de resultaten van mijn Lomo rolletje bekeek voelde het heel gek. Dat zo’n stuk plastic zulke toffe foto’s kon maken! Sindsdien probeer ik met ieder rolletje weer iets nieuws uit. Ik ben constant aan het experimenteren!

Heb je nog advies voor andere Lomographers?

  • Laat nooit je camera thuis
  • Blijf experimenteren
  • Wees zelfverzekerd
  • Veel vragen, hier leer je het meest van
  • Denk niet aan wat men over je denkt of zegt
  • Denk sowieso niet teveel, gewoon lekker lomo’s schieten!
  • Have fun!

en

Lomo on, never off!

Check zijn Facebook Page / Blog

written by kazarareta on 2011-05-03 #people #amigo #lomo-lc-a #ripsta #nederland #dutch #holland #the-netherlands #niederlande #lomoamigo #lgs-amsterdam
translated by lauravanroemburg

More Interesting Articles