Stephan Kaps AKA mephisto19 viert zijn Lomo LC-A+

Het Lomo LC-A anniversary year 2009 is een top jaar geweest en het feest is nog niet voorbij! Om dit met jullie te vieren trakteren we jullie dagelijks met vette interviews. Als eerste is de beurt aan mephisto19, hij vertelt ons waarom “het schieten van mooie Lomo’s met een LC-A+ ALTIJD geweldig is”!

ECHTE NAAM: Stephan Kaps

STAD: Lindhorst dichtbij Hannover (wonend), Brunswick (studerend)
LAND: Duitsland

Hoe lang ben je al een Lomographer (of ben je een beginner?) en wanneer kreeg je je eerste LC-A of LC-A+?
Ik begon in augustus 2005 echt met Lomography. Kort daarna wilde ik al een LC-A, ik wist nog niet wanneer maar ik moest en zou er één krijgen! Nadat het Lomography-virus mij te pakken had gekregen heb ik nog een jaar overleefd zonder LC-A. Maar vraag mij niet hoe! Nu heb ik inmiddels meerdere LC-A’s en LC-A+’s, voor het geval dat een van de camera’s niet bruikbaar is of dat de batterij leeg is.

Wat was jouw geweldigste Lomography ervaring met jouw LC-A of LC-A+ camera?
Het schieten van mooie Lomo’s met een LC-A is ALTIJD geweldig! Ik heb iedere dag minimaal één LC-A camera bij me zodat ik nooit een mooie Lomo mis. Ik heb het schieten vanuit de heup zo vaak gedaan dat mensen op straat niet eens door hebben dat ik een foto van ze maak. Behalve Lomographers natuurlijk, zij herkennen het klik-geluid van de LC-A.

Welke van de 10 gouden Lomography regels past het best bij jouw Lomo stijl?
‘Neem je camera altijd overal mee naar toe’ past het best bij mij omdat dit de basis van alle regels is. Pas als je je camera bij je hebt kun je snel reageren, vanuit de heup schieten en alle regels proberen te vergeten! :)

Als jij een soundtrack bij jouw onderstaande foto’s moest kiezen, uit welke drie nummers zou deze soundtrack dan bestaan? (Titel en artiest van het lied)
Across the universe van The Beatles, maar dan de versie gezongen door Rufus Wainwright: http://www.youtube.com/watch?v=CN_fCm9z_yA&feature=related
Ik vind het gewoon een super mooi nummer!
What a wonderful world van Louis Armstrong http://www.youtube.com/watch?v=vnRqYMTpXHc
Casta Diva van Maria Callas http://www.youtube.com/watch?v=MBW5a77wINQ

Hoe zou jouw leven eruit zien als je nooit de LC-A of LC-A+ had ontdekt?
Nou… ik denk dat het mij veel geld had bespaard. Ik geef een fortuin uit aan het ontwikkelen van films. Aan de andere kant had ik zonder mij LC-A nooit een art-student kunnen zijn of leuke lomo projecten in mijn omgeving kunnen organiseren.

Situatie: Ergens op de wereld met jouw LC-A+ en een tas vol met jouw favoriete filmrolletjes… waar zou je zijn en waarom daar?
Ik denk in mijn eigen keuken! Ik ben het liefst met mijn LC-A in mijn eigen omgeving. Met een koelkast vol films klaar om vol te schieten, nodig ik mijn vrienden uit om te koken, naar muziek te luisteren en een flesje wijn open te trekken en lekker de rolletjes vol te schieten.

Heb je advies voor iemand die overweegt om een LC-A+ aan te schaffen maar nog twijfelt?
Gewoon doen! Als je het eenmaal overweegt om er een te nemen, dan is hij al bijna van jouw! Als je er eenmaal één wilt zul je geen rust meer vinden tot je er een hebt aangeschaft, dus doe het gewoon nu!

Stel, je mag iemand fotograferen, het maakt niet uit of diegene nog leeft, wie zou je het allerliefst kiezen?
Uhm…. God? Nee, dat mag niet…. Dus…. Hmmm…. Maria Callas misschien of een Duitse politicus… of…. de buurman… of… Ik weet eigenlijk geen specifiek persoon die ik het liefst wil fotograferen!

Zie meer toffe lomo foto’s van mephisto19 hieronder:

written by plainjane on 2011-05-03 #people #lomo-amigo #community #lomo-lc-a #nederland #dutch #holland #the-netherlands #lc-a-anniversary #stephan-kaps #niederlande #lomoamigo #lgs-amsterdam
translated by lauravanroemburg

More Interesting Articles