De festival opener van het jaar, Paaspop!

2

Paaspop in Schijndel – beter kan je het festivalseizoen niet beginnen! Paaspop is een driedaags festival dat plaats vindt op 22, 23 en 24 april. Er zijn 10 circus tenten met nationale en internationale acts, zoals dance, pop, rock en theater. Dat levert je zeker een geweldig paas weekend op!

Paaspop is gelegen in de Molenheide waar normaal koeien, paarden en andere dieren in de uitgestrekte weilanden rond lopen. Een keer per jaar moeten de dieren plaats maken voor het festival, tijdens het paasweekend in Schijndel, in de buurt van s-Hertogenbosch.

Paaspop begon als een tweedaags festival, maar sinds 2011 is er een dag aan toegevoegd. Die extra dag heeft meer mensen gelokt dan ooit tevoren (41.000)! Het festival terrein is erg tof opgemaakt met veel lichten en circus tenten die allemaal een eigen sfeer hebben. Op het festival terrein is de sfeer echt super en iedereen is ontzettend aan het genieten van alle dingen die je kan zien en kan horen. Vooral wanneer het – zoals tijdens deze editie – geweldig warm weer is. Aangezien het festival natuurlijk in Nederland is, weet je maar nooit of het weer een beetje mee zal zitten.

Het festival begint officieel op vrijdagavond en eindigt zondagnacht. Omdat het festival terrein op weilanden is gevestigd van boeren, staan er omheen nog verschillende bewoonde huizen. Daardoor zijn de officiële sluitingstijden van het festival zelf om 2 uur ’s nachts. Natuurlijk kan je nog altijd bij een DJ in een kleinere partytent op een van de campings altijd verder feesten!

Ook al is dit een Nederlands festival – er zijn zeer zeker ook buitenlandse acts. Uit Italië, België, Noorwegen, Amerika, Duitsland, Engeland, Canada en Zweden. Wat voor een muziek je kunt verwachten? Dit jaar waren er ongeveer 150 acts zoals: Golden Earing, Dropkick Murphy’s, Bløf, Sick Of It All, Bloody Beetroots Death Crew 77, Peter Pan Speedrock, Dr. Lektroluv, Memphis Maniacs, Tiga, Adam Beyer, Guus Meeuwis, Alain Clark, Anouk en nog vele anderen! Zoals je kan zien was er voor iedereen wat wils.

Om op het festival te komen kan je gemakkelijk de trein nemen naar het station van ’s-Hertogenbosch en daar de bus pakken naar het festival in Schijndel. Als je zwaar bepakt bent kan je natuurlijk ook met de auto komen of zelfs met de caravan, camper of trailer. Er is plek zat om je auto te parkeren bij Boer Anton op zijn weilanden en je caravan kan je plaatsen op het camping terrein.

Dit was mijn tweede festival ervaring en ik vond het geweldig! Ik was met mijn vriend @ismikk en twee vriendinnen van ons. We hadden kaartjes voor de zaterdag en zondag, maar we hadden besloten om vrijdag avond al naar de camping te gaan om een mooi plekje te zoeken voor onze tentjes. Wij hadden voor dit festival gekozen omdat er een aantal artiesten kwamen spelen die wij graag wilden zien. Bovendien is dit de opener van het festivalseizoen en waren de weersverwachtingen zeer goed met veel zon!

Als je een keer niet weet naar welk festival je moet gaan, kies dan voor Paaspop! Het is de beste opener van het festivalseizoen!

written by elefteria on 2011-05-01 #places #festival #camping #location #nederland #dutch #holland #the-netherlands #niederlande #zon #happening #travel-tips #muziek #lgs-amsterdam #paaspop #s-hertogenbosch #paasweekend #pasen #schijndel

2 Comments

  1. yarah
    yarah ·

    jeeeejjj leuk! ;)

  2. ismikk
    ismikk ·

    tof! :D

More Interesting Articles