Spreadin' the Love

Ik ben ooit gestart met een fotoserie getiteld ‘Spreadin’ the Love’. Wil je weten waarom? Simpel. Ik wilde mijn waardering voor de analoge fotografie uitdragen, en de analoge liefde verspreiden onder alles en iedereen. Mijn eerste fotoshoot: baden in kilometers tape van kleine videobandjes, casettebandjes en een oude VHS-videoband.

Enigszins nerveus kwam ik aan bij het huis van mijn vriendin Sam. Al vanaf ‘high school’ is Sam een goede vriendin van me, en dit was de eerste keer dat ik haar weer zou zien sinds we samen zijn gaan studeren. Ik had nog steeds geen foto’s van Sam en ik had bedacht me dat dit een uitstekende kans was om ze nu eens te maken. En dat alles als begin van mijn fotoproject ‘Spreadin’ the Love’. Ik had bedacht om een serie fotoshoots te maken met foto’s van mensen die zich enórm vermaken met allerlei analoge spullen.

Ik besloot met de meest basale vorm van analoog… een analoog tape. Uit een plastic zak toverde ik de attributen voor de shoot tevoorschijn: een analoge videocamera, een analoge casetterecorder en een oude VHS-band. Het begon allemaal heel simpel doordat ik Sam liet poseren met de spullen, maar toen kwam het lollige gedeelte: ik vroeg me af of het niet cool zou zijn om foto’s te maken van Sam, terwijl ze letterlijk in kilometerlange tapelinten zou zwemmen?!

Zie je de foto’s? Wat vind je er van? Ik daag jullie hiermee uit om mij en de rest van de lomografie-community hun analoge liefde te laten zien. Maak foto’s van je vrienden, familie , of van toevallige voorbijgangers die zich allemaal kostelijk vermaken met iets analoogs. Wees niet bang er een rommeltje van te maken. Het mag – net zoals mijn eerste shoot – lekker wild! Blijf ook vooral kijken voor mijn volgende fotoserie, want ik heb nog genoed ideeën!

Blijf vooral de analoge liefde verspreiden!

written by drlaporksha on 2011-05-03 #lifestyle #love #nederland #dutch #holland #the-netherlands #niederlande #analogue-lifestyle #lgs-amsterdam #liefde-voor-analoge-fotografie #passie
translated by lucassio

More Interesting Articles