Maak kennis met onze eerste Nederlandse Lomo Amigo - Diet

Scherpe snapshots, quotes die raken en inspirerende double exposures. Maak kennis met onze eerste Lomo Amigo van Nederlandse bodem – Diet Roseboom. In het dagelijks leven producent van podiumkunsten, gastvrouw bij Paradiso, adviseur bij culturele organisaties, modefreak en levensgenieter. Enjoy haar Diana Mini en LC-A+ foto galerij!

NAAM: Diet Roseboom
STAD: Amsterdam
LAND: Nederland

Diet!

Vertel de community een beetje over jezelf. Wat doe je in je vrije tijd en verdien je daar ook je brood mee?
Hoi, ik ben Diet. 30 jaar. Ik woon op een eiland in Amsterdam en wens al mijn hele leven dat ik een Italiaanse ben. Ik ben smoorverliefd, houd van koken, van mijn familie & vrienden, van eten en drinken, fotograferen en het strand. Ook sport ik graag. In het dagelijks leven ben ik gastvrouw bij Paradiso, begeleider van productiestudenten en organisatie adviseur. Oh, en sinds kort probeer ik groene vingers te krijgen met als gevolg dat mijn hele balkon vol met plantjes staat.

Ben je al lang een Lomographer (of is dit helemaal nieuw voor je)?
Lomography is nieuw voor mij. Ik kende de camera’s niet, terwijl ik wel bekend was met analoge fotografie. Er is een wereld voor me open gegaan!

Hoe ziet een normale dag in het leven Diet eruit?
Rond 08.30u uur sta ik op. Dan zet ik koffie, eet ik fruit en ontbijtkoek, want daar ben ik verslaafd aan.
Elke dag is anders voor mij. Sommige dagen werk ik op kantoor bij Paradiso, andere dagen heb ik afspraken voor losse klussen. Soms heb ik overdag vrij omdat ik ’s avonds werk of een belangrijke afspraak heb. Ik kook graag voor vrienden en ben het liefst altijd buiten. Daarnaast ben ik een modefreak, er moet dus ook zo nu en dan geshopt worden.

Je maakt geweldige snapshots! Hoe leg jij deze snapshots vast?
Kijken, kijken en kijken. Soms word ik gek van mezelf. Ik zie alles! Als ik te laat ben na het zien van een geweldig beeld baal ik. Ik zie, leg vast en oordeel zo min mogelijk.

Jongen met meisjes

Hoe vond je het om met de Lomo LC-A+ en de Diana Mini te fotograferen en wat vonden je vrienden van jou analoge camera’s?
Het was een verrassing, de Lomo camera’s. Met de Diana Mini moest ik echt vrienden worden omdat de manier waarop ik fotografeer (digitaal) niet zo makkelijk ging met de Diana Mini. Na een rolletje of 2 kreeg ik het beter door. De LC-A+ kwam al snel dichter in de buurt. Het is leerzaam en interessant. Wat mijn oog ziet en de camera vastlegt. Maar ik ben absoluut nog in de lerende fase.

Een leuke qoute van mijn vrienden; "Fotorolletjes? Kan je die dan nog kopen tegenwoordig?“
Iedereen leeft erg mee. Inmiddels volgen een heleboel mensen mijn foto’s. Ik vind het heerlijk om te horen wat mijn vrienden van de foto’s vinden.

Wat was je raarste, grappigste, of gewoon tofste fotografische/ Lomografische ervaring tijdens het fotograferen van deze serie?
Voornamelijk de lol en plezier die ik eraan beleef. Soms heb ik echt acrobatische streken moeten uithalen om mijn camera te pakken en het beeld in ogen te houden. (Al fietsend, camera onder in de tas, etc.)

Als je moest kiezen, wat is dan je favoriete foto uit de selectie en waarom?
De vrouw met de krentenbollen achter op haar fiets en de dubbelfoto van een vrouw in een fluororanje jasje op een bouwplaats. De eerste omdat het zo’n onschuldig beeld is. Een oprecht beeld van een vrouw die ‘s ochtends dacht; “Zo krentenbollen mee voor onderweg…”. De tweede omdat de double exposure zo goed is uitgepakt. Het is een spannende foto geworden.

Als jou foto selectie een soundtrack moest geven, wat zou dat dan zijn? (3 liedjes & artietsen graag)
Oei, wat een moeilijke vraag. Maar ik moet kiezen en dan ga ik voor Erik Satie, Prince met ‘Power Fantastic’ en misschien Björk met ‘One Day’

Wat staat er nog meer op je agenda? Is er nog iets waar je graag naar uit kijkt wat je zou willen delen met ons?
Er komen een aantal spectaculaire installaties aan van Liefde in de Stad (project Paradiso). Het IndieStad festival en theaterfestivals staan op het programma, net als allerlei concerten waar ik aanwezig zal zijn. Ook zal ik naar de modebiënnale in Arnhem gaan en fotograferen bij Valtifest. Daarbij veel hangen op het strand natuurlijk!

Wat is je advies voor toekomstige LC-A+ en Diana Mini fotografen.
Probeer de regels los te laten en schiet vanuit je gevoel. Vertrouw op je ogen, op wat je ziet! Oordeel niet over je foto.

Bekijk hier Diet’s foto galerij:

written by mrmaart on 2011-04-28 #people #culture #lomo-amigo #amsterdam #lc-a #nederland #dutch #holland #paradiso #diana-mini #diet #lomoamigo #nld #diet-roseboom

More Interesting Articles