Efteling

Dit is de plek waar sprookjes tot leven komen. Een park gemaakt voor kinderen en nu getransformeerd tot Nederlands favoriete pretpark.

Tijdens de meivakantie besloot ik om samen met wat vrienden voor een dag naar de Efteling te gaan.
De Efteling is een groot familie pretpark in Nederland, vlakbij de Duitse grens. Hoewel het park met een sprookjes thema in eerste instantie voor jonge kinderen bedoeld was, is het park door de jaren getransformeerd in een pretpark met een grote diversiteit van oude nostalgische bezichtigingen en moderne sensaties. Het park is erg mooi, met zijn veel bomen, bloemen, fonteinen en een eigen meer. Hierdoor is het wandelen in het park een stuk fijner geworden. Ik kan me vaag herinneren hoe het park was toen ik nog klein was. Maar doordat ik nog zo klein was kon ik niet in de spannendere attracties.

De totale Efteling is verdeeld in drie gebieden – het park, het vier sterren Efteling Hotel, en een 18 holes tellende golfbaan. Het pretpark zelf is verdeeld in vier verschillende gebieden – het Ruigrijk, het Reizenrijk, het Marerijk en het Anderrijk. De Efteling blijft wel trouw aan de sprookjesachtige achtergrond waar het park mee begonnen is. Je vind er het kasteel van de Schone Slaapsters, het Sprookjesbos en het traditionele Spookhuis. Het Sprookjesbos was mijn favoriete stop in het park toen ik nog klein was, en dat is het nu nog steeds! Bezoekers die net iets meer actie willen dan in het Sprookjesbos te bieden heeft, kunnen zich uitleven in de Python. Een stalen achtbaan met twee loopings en twee kurkentrekkers, te vinden in het Avonturenrijk. Per rit hebben we tussen de 15- 20 minuten moeten wachten.

In de winter veranderd de Efteling in de “Winter Efteling” een winter wonderland met vakantie gerelateerde activiteiten en evenementen.

Last but not least, de grappige Efteling vuilnisbakken. Ik herinner me dat de Efteling altijd het papierafval van het andere afval scheidde. Er zijn namelijk speciaal ontworpen vuilnisbakken die ‘papier hier’ blijven zeggen. Ik vond en vind het nog steeds erg leuk om een stuk papier in de mond van een van deze slapende dikke sprookjes figuren te gooien.

written by monoflow on 2011-05-03 #places #rumble #location #lubitel166 #horizon-perfect #xpro #nederland #dutch #holland #efteling #the-netherlands #bloemen #niederlande #happening #travel-destination #personal-story #travel-tips #lgs-amsterdam #locatie #slapende-ridder #roodkapje #spookhuis #sprookjespark
translated by ismikk

More Interesting Articles