Op het strand in Zandvoort

Het Nederlandse Zandvoort is altijd goed voor een mooie dag aan het strand. De naam is een samenstelling van ‘zand’ en ‘voorde’ – en als Zandvoort érgens om bekend staat is het natuurlijk haar uitgestrekte stranden. Smeer je dus maar snel in en maak je op voor de tijd van je leven!

Je kunt rustig zeggen dat dit kleine stadje van toerisme leeft. Dat merk je vooral wanneer je zelfs op zondag parkeergeld moet betalen, of aan de drukte rond het racecircuit ‘Circuit Park Zandvoort’, dat midden in de duinen ligt. Maar nu – laat in de herfst – is het strand niet overvol, hoewel de zon op sommige dagen nog steeds volop schijnt.

En gelukkig was het een van die dagen toen ik mijn tripje naar Zandvoort maakte. Lekker naar het strand om frisse zeelucht op te snuiven, van de laatste zonnestraaltjes te genieten en naar rondrennende honden kijken. En natuurlijk om naar de zee te staren. Natuurlijk is het veel te koud om te zwemmen, maar de lucht, het ruisen van de golven en de zoute zeelucht maken mij altijd gelukkig. Samen met een fantastisch tegenlicht zijn strand en zee altijd goed voor een foto.

Dus steek je neus in de wind en blijf vooral tegen de zon in lomograferen!

En verlang je dan nog steeds naar een grote stad? Pak dan een bus of trein, want Amsterdam ligt heel dichtbij.

http://www.zandvoort-holland.com
http://www.zandvoort.nl

written by spoeker on 2011-05-03 #places #landmark #location #nederland #dutch #holland #diana-mini #the-netherlands #fisheye-strand-meer-sonne-herbst-sand-wind #niederlande #travel-destination #personal-story #lgs-amsterdam #kodak-iso-400
translated by lucassio

Kickstarter

Bringing an iconic aesthetic to square format instant photography, the Diana Instant Square fills frames with strong, saturated colors and rich, moody vignetting. Built to let your inspiration run wild, our latest innovation features a Multiple Exposure Mode, a Bulb Mode for long exposures, a hot shoe adapter and so much more! It’s even compatible with all of the lenses created for the Diana F+ so that you can shake up your perspective anytime, anywhere. No two shots will ever be the same. Back us on Kickstarter now!

More Interesting Articles