Een breedbeeld party LC-A+ met RingFlash en draagband maken

Het enige dat aan de LC-A+ ontbreekt, is de TE GEK factor. Hij maakt mooie kiekjes, maar hij ziet er niet cool uit. Na deze modificaties wel :-) En je kan hem ook nog om je nek hangen!

Op dansfeestjes wil je een camera bij je hebben die tot de verbeelding spreekt. Hij moet aantrekkingskracht hebben waardoor mensen ervoor willen springen :-) Maar de camera moet je ook niet tot last zijn in je broekzak…en een handtasje voor mannen…kan sowieso niet!!

Met de RingFlash zit die TE GEK factor helemaal goed! Maar als je ook nog de Wide-Angle-Lens wilt gebruiken, is er helemaal geen houder meegeleverd door Lomography waar die in past. Dus ik heb ik het hobby-pakket er maar bij gepakt en hem zelf gemaakt. Op de analoge manier, met duck-tape en karton.

Dit heb je nodig:
- LC-A+
- LC-A+ Wide-Angle-Lens
- Lomography RingFlash
- HOLGA-houder die bij de RingFlash wordt geleverd
- Draagband van een oude camera (de Olympus van m’n moeder)
- Karton
- Schaar
- Duck-tape
- Dikke elastieken

Stap 1: De basis

Plaats de Wide-Angle-Lens gewoon op de LC-A+. En stop de HOLGA-houder in de RingFlash. Zoals je ziet is er veel ruimte over bij de bodem van de LC-A+ en sluit de Wide-Angle-Lens niet helemaal aan.

Stap 2: Op maat maken

De enige plek die je echt moet aanpassen, is de bodem. Knip wat stukken karton op maat ter grote van de bodemplaat van de RingFlash. Plak elk stuk karton individueel aan de RingFlash vast. PAS OP dat je het aansluitpunt van de ringflash niet dicht taped!

Stap 3: De draagband bevestigen

Ja ik wil er dus WEL als een toerist uit zien :-) Lekker met die camera om je nek de hele avond dansen. Zorg dat je draagband super goed vast zit!! Neem zoveel duck-tape als nodig. Meer is beter!

Stap 4: De camera vastmaken aan de, te grote, houder

Je moet niet vergeten dat al deze onderdelen niet voor elkaar gemaakt zijn… Daarom deze stap, zodat je de LC-A+ met elastieken aan de HOLGA-houder vast kan maken.

VERGEET NIET:
- Dat de LC-A+ al aan moet staan, lens open!
- Stel de afstand alvast in! (ik had hem op OWAP op 0,7M)
- Stel de ISO waarde alvast in! (ik had een 100 film)
- Zorg dat je de elastieken op zo’n manier vastmaakt, dat je het na een paar biertjes nog steeds opnieuw kan doen :-) Je zal toch echt 1 a 2 keer een nieuw rolletje moeten plaatsen…zoek hiervoor even een rustige plek!

Stap 5: Veel plezier!!!

Nu staat je niets meer te wachten dan een TOP-avond hebben! Zorg ook dat je de bijgeleverde lens-hoes van de Wide-Angle-Lens er aan vast maakt. Neem een poetsdoekje mee, want die hoes is van rubber en vlekt op de lens…

Stap 6: Geniet van je feest fotos!

written by sjaaknout on 2011-05-03 #gear #tutorials #tipster #amsterdam #netherlands #nederland #dutch #holland #camera-modification #lgs-amsterdam #lca-ringflash-wide-duck-tape-party-wild-carry-cord-neck-cord #camera-draagband
translated by sjaaknout

More Interesting Articles