Amsterdam ARCAM (Centre of Architecture)

Als je van moderne architectuur houdt en toevallig in Amsterdam bent, bezoek dan het Amsterdamse centrum van architectuur – ARCAM. Het gebouw is een prachtig stuk architectuur ontworpen in 2003 door Nederlandse architect René van Zuuk. ARCAM is te vinden tussen NEMO en het Schippers museum.

Het gebouw is verdeeld over drie verdiepingen. De eerste heeft een multifunctionele kamer waar meetings en discussies worden gehouden. De tweede verdieping, waar je het museum ingaat, is een tentoonstellingsruimte waar verschillende soorten architectuur te zien zijn. Op de bovenste verdieping zijn een aantal kantoorruimtes te vinden.

De glazen voorkant van het gebouw strekt zich uit over twee verdiepingen en geeft een geweldig uitzicht op het water. Ik vond vooral het zicht op een woonboot, dat eruit zag als een vlot, erg leuk om te zien.

ARCAM bestaat sinds 1986 en richt zich op bouwkundige activiteiten in en rond Amsterdam. Er worden veel tentoonstellingen en evenementen gehouden die gaan over actuele onderwerpen en de groei van architectuur. Als je informatie nodig hebt over interessante architectuur in Amsterdam ga dan even langs het informatie punt waar je veel boekjes en route tips kunt vinden voor gebouwen en plekjes in de stad die je gezien moet hebben.

http://www.arcam.nl/

written by agrimony on 2011-05-03 #places #museum #sight-seeing #location #architecture #netherlands #nederland #dutch #holland #world-cup-netherlands-location #lomography-netherlands #lomography-nld
translated by biancavdam

More Interesting Articles