LomoAmigo Candice O'Donnell schiet met de Lomo LC-A+

Deze week niet alleen de extraordinaire surfer/Lomo LC-A+ gebruiker, maar ook de eerste series ‘LomoPeople’ en verteld, “ ik vind het geweldig om mensen te fotograferen, het moment te pakken, het goede en het slechte, de waarheid en de leugens.” Neem een kijkje in Candice’s fantastische werk, lifestyle en foto’s. Reken maar dat je haar werk binnenkort terug gaat zien in de Lifestyle rubriek.

Naam Candice O’Donnell
Stad Cornwall
Land Engeland

Vertel de community een beetje over jezelf. Wat doe je in je vrije tijd en verdien je daar ook je brood mee?

Ik ben een professionele surfer; reis 90% van het jaar, hetzij om te concurreren op de wereldmarkt of om verplichte sponsorships te vervullen. Ik denk dat je wel kan zeggen dat ik betaald word om te doen wat ik leuk vind.

Ben je al lang een Lomographer (of is dit helemaal nieuw voor je)?
Ik vond fotografie al op jonge leeftijd leuk, gefascineerd door de foto. Ik gebruikte mijn eerste Lomo Fisheye camera ongeveer 7 jaar geleden en vond het elke keer weer geweldig om ermee te fotograferen. Tot voor kort maakte ik nog sporadisch gebruik van mijn Lomo camera’s, tot op het moment dat ik in de gelegenheid kwam om met de nieuwe LC-A+ te fotograferen. Ik voelde me vereerd dat uitgerekend ik de gelukkige was om met één van deze bad boys te mogen gaan fotograferen!

Vertel ons over jouw project voor het tijdschrift “LomoPeople”. Waar was je en wie zijn de mensen die je fotografeerde?

Ik vind het geweldig om mensen te fotograferen. Het juiste moment pakken, hetzij het goede hetzij het slechte, de waarheid en de leugens. Deze foto’s zijn allemaal genomen tijdens een recente trip in het zuid/westen van Frankrijk. Na de competitie op de Roxy Jam longboarding wereldkampioenschappen besloot een groep van ons om langer te blijven en een huis te huren voor 3 weken. Het idee was om een ruimte en uitvalsbasis te hebben, waar je creativiteit los kan gaan en van elkaars energie kan genieten als artiesten, fotografen, top modellen, pro surfers, film makers en muzikanten. Het talent was soms overweldigend.

Hoe ziet een normale dag er uit in het leven van een professionele surfer?

Wakker worden, een stevig ontbijt, uitzoeken hoe het met de surf staat, surfen, up-to-date blijven van de verplichte sponsorships, een goede lunch eten, nog een keer surfen en dan uitrusten en stretchen voor een nieuwe surfdag en avontuur.

Je maakt geweldige portretten! Hoe leg je mensen vast in zulke onthullende momenten?

Bedankt voor het compliment. Ik probeer om in een relaxte omgeving te fotograferen, snel en met veel gevoel te werken. Ik praat met de mensen op een positieve manier.

Hoe vond je het om met de Lomo LC-A+ te fotograferen en wat vonden je vrienden van jou analoog camera?

Ik vond het super om met mijn LC-A+ te fotograferen; de camera zelf is zo klein en licht, makkelijk te gebruiken en geeft je de mogelijkheid om aangenaam te fotograferen, zonder dat je het gevoel krijgt dat je een camera in iemands gezicht werpt. Opgewonden zoniet een beetje zenuwachtig begon ik film na film te laden, zonder te weten of de afbeeldingen die ik had vast gelegd zouden zijn zoals ik ze door de lens zag. Mijn vrienden waren natuurlijk allemaal jaloers, maar ik verzekerde ze dat iedereen welkom is om een rolletje vol te schieten wanneer ze maar wilden.

Je raarste, grappigste, of gewoon tofste fotografische/ Lomografische ervaring die je had tijdens het fotograferen van deze serie

Ik moet toegeven dat het topless fotograferen van mijn vriendin in de drukke straat van Frankrijk wel het raarste moment was, omdat ik snel te werk moest gaan en niet andere mensen lastig wilde vallen. Tegelijkertijd moest ik ervoor zorgen dat mijn model gemotiveerd en comfortabel bleef.

Als je moest kiezen, wat is dan jou favoriete foto form van de selectie en waarom?

Als ik moest kiezen dan zou ik de foto met top model ANOUCK LEPERE nemen, waar ze op het strand in Hossygor staat. Spelend met de camera alsof ze flamboyant haar reflectie in een spiegel bekijkt. Zo vrij en elegant geposeerd, relaxed in de deinende kustlijn. Los komend van de drukke modellen wereld nam Anouck de tijd om met ons te relaxen, en haarzelf te zijn. Anouck ruilt de betonnen jungle van New York, Milaan en Parijs in voor de zanderige kustlijnen.

Als jouw foto selectie een soundtrack had, wat zou dat dan zijn? (3 liedjes & artiesten graag)

Artiest= Billy Idol- Dancing with myself
Artiest= OMD- Electricity
Artiest= Warpaint, Beetless

Wat staat er nog meer op je agenda? Is er nog iets waar je graag naar uit kijkt wat je zou willen delen met ons?

Op dit moment ben ik veel aan het experimenteren op creatieve vlakken in verschillende soorten projecten. Daarbij verleg ik mijn comfort zone en leer ik gaandeweg nieuwe technieken. Op fotografisch gebied ben ik begonnen aan een nieuw portretten reeks waar ik erg enthousiast over ben, en ik hoop dat ik het snel kan delen met jullie. Dus houd je ogen open!

Wat is je advies voor toekomstige LC-A+ fotografen.

Fotografeer zonder grenzen en breek dan de regels. Elk frame is een stukje geschiedenis. De LC-A+ is je kameraard. Wees beschaafd en schud vriendelijk zijn hand.

written by plainjane on 2011-04-26 #people #nederland #dutch #lomoamigo #roxy-jam #lomopeople #nld #wereldwijd-longboarding-kampioenschappen #strand-cultuur #wereld-circuit #professioneel-surfer

More Interesting Articles