Elijah Wood schiet met de Lomo LC-A+

Het is overbodig om deze man verder te introduceren. Acteur in films als ‘Lord of the Rings’ en ‘Everything is illuminated’ – het is duidelijk dat Elijah Wood vaker in de schijnwerpers heeft gestaan. In dit artikel nemen we je mee langs een intieme foto reeks plus een interview met the Hobbit!

Wat is een goede manier om Elijah Wood te introduceren? Door hem een nieuwe vriend te geven, de Lomo LC-A+":http:www.lomography.com/lca+/ en hem hiermee de mogelijkheid te bieden om zichzelf te introduceren. Hij beantwoordde een paar vragen over de dingen waar hij mee bezig is net als waar hij de foto’s uit de gallery heeft gemaakt. Dit moet je zeker zien!

REAL NAME: Elijah Wood
CITY: Los Angeles
COUNTRY: USA

Ben je al lang een Lomographer (of is dit helemaal nieuw voor je)?
EW: Sinds acht jaar maak ik al foto’s met Lomo camera’s . De LC-A was mijn eerste Lomo camera en na meteen na de eerste foto’s was ik fan.

Beschrijf de LC-A+ in vijf woorden
EW: Simpel. Sterk. Mysterieus. Verassend. Belonend.

Je raarste, grappigste, of gewoon tofste fotografische/ Lomografische ervaring die je ooit hebt gehad.
EW: De leukste reeks foto’s die ik ooit gemaakt heb was van een off-road trip in Baja California, een paar jaar geleden. Het landschap waar we uren doorheen reden ging van een stoffige woestijn naar een ruig gebergte – het was ongelofelijk. De camera die ik gebruikte had wat kleine imperfecties waardoor het resultaat leidde tot all time favorite photos. Het was ook een erg leuke trip.

Als je aan de foto’s die je hier laat zien drie liedjes zou kunnen toevoegen, welke zouden dat dan zijn (het liedje & band graag).
EW: Going Up The Country – Kitty, Daisy & Lewis
Don’t Let It Rain – Doris
In Time – Pentangle

Als je je LC-A+ en een tas vol met filmrolletjes mee zou kunnen nemen naar een plek ergens op de wereld, waar zou je dan heengaan en waarom?
EW: Er zijn ontzettend veel plaatsen waar ik graag de camera en tas mee naartoe zou willen nemen; op een road trip door Amerika, Praag, Nieuw Zeeland. Maar bovenaan mijn lijst zou toch Japan staan, en in het bijzonder de metropool Tokyo. Ik houd van die stad en al lopend door die drukke straten grijp ik constant naar mijn camera.

De persoon (dood of levend) die je het liefst zou willen fotograferen.
EW: Jazz muzikanten in New York gedurende de jaren 50. Ik heb altijd gehouden van het gebruik van zwart wit in het vastleggen van foto’s gedurende de tijd dat Jazz aan het groeien was in Amerika. (Het is wel een moeilijke vraag, mijn antwoord kan namelijk gemakkelijk veranderen)

Sorry, maar we kunnen ons niet inhouden… De LC-A+ is natuurlijk erg dierbaar voor Lomographers over de hele wereld. Wat zijn de meest dierbare dingen in jouw leven (naast je nieuwe LC-A+ natuurlijk)?

EW: Mijn familie en vrienden. Muziek collectie. Herinneringen door mijn leven heen.

Je gallery is heel indrukwekkend, en we willen je bedanken dat je zulke intieme foto’s met ons wilde delen. Kun je ons iets meer vertellen over waar je was toen je deze foto’s hebt gemaakt en wat het verhaal achter deze foto’s is?
EW: De meeste van deze foto’s zijn gemaakt in Vermont in the North East Kingdom tijdens een recente vakantie met vrienden. Ook zijn er foto’s te zien van mijn tijd in Burlington met mijn vriendin en Gogol Bordello. Een groot deel van de foto’s geven mijn eerste contact met het spel Stump weer.
Een spel dat in het teken staat van het in elkaar hameren van je tegenstanders spijkers in een boom, nadat je eerst de hamer hebt gegooid en weer opgevangen. Briljant. DJing met Jason Cooley bij The Radiator; een shoot met een vriendin Shirley (een van de meest gemakkelijkste te fotograferen personen die ik ken); auto rijdend door het landschap van Vermont met James, Missy en Heloise; pizza; brood & poppen.

Hoe ziet jouw toekomst eruit, Elijah? We zijn namelijk erg benieuwd naar projecten waar jij je nu of in de nabije toekomst mee bezig gaat houden.
EW: Er is een bijzondere en unieke animatie film waar ik deel van uit maak, genaamd “9” :http://www.filminfocus.com/focusfeatures/film/9 die uit gaat komen op 9 september. Ik houd me met verschillende dingen bezig op dit moment. Van het ontwikkelen van projecten tot produceren en verder doorwerken aan mijn muziek label Simian Records. Verder wil ik ook van de zomer genieten en mijn barbecue vaardigheden verder ontwikkelen!

Wat is je advies voor toekomstige LC-A+ fotografen.

EW: Denk niet te veel na. De camera heeft zijn eigen wil en de gelukkige ongelukjes die je vastlegt worden vaak de tofste foto’s. Het leuke aan de camera is dat je vaak onbezonnen te werk kan gaan en daardoor verassend resultaat zult hebben.

written by alexandrak on 2011-04-26 #people #lomo-amigos #lomo-lc-a #elijah-wood #lomoamigo #acteur
translated by mrmaart

More Interesting Articles