The Bulldog Hotel Amsterdam – Een internationaal vijf sterren hostel

The Bulldog – midden in de rosse buurt – is een van Amsterdams beroemdste verschijnselen: het was een van de allereerste coffeeshops en een van de eerste hostels in de stad.

In 2007 ging ik naar Amsterdam voor een ‘blind date’. Nee, nee! O nee! Het had níets te maken met seks, drugs en rock-‘n-roll! Een paar maanden eerder kwam ik namelijk een jongen tegen op Myspace: hij woonde in het Verenigd Koninkrijk en wilde graag een woordje Frans leren. Laat mijn moedertaal nu net Frans zijn! Ik wilde hem dus graag helpen.

We waren samen ook gek van fotografie. Op 31 december 2006 waren we met elkaar aan het chatten, want we waren allebei alleen. We hadden het over onze sombere gedachten over het weer, onze sombere omgeving, toen opeens een vreemde drang naar avontuur ons bekroop! Een aanbieding van EasyJet verleidde ons om in Amsterdam af te spreken tijdens het Paasweekend…

Het was voor ons allebei de eerste keer in Amsterdam, de eerste keer dat we elkaar zagen, én we moesten een plek vinden om 2 nachtjes te slapen. We wilden graag iets betaalbaars, niet te ver van het Centraal Station, midden in het centrum en toch ook een beetje vreemd, zodat we in het ergste geval – mocht een van ons een psychopaat blijken te zijn – met een gerust hart konden vluchten zonder ons zorgen te maken over het geld…

Op internet vond ik The Bulldog Hotel Amsterdam, een internationaal vijf sterren hostel! The Bulldog – midden in de rosse buurt – is een van Amsterdams meest beroemdste verschijnselen: het was een van de allereerste coffeeshops en een van de eerste hostels in de stad. Lange tijd was het hotel dé place to be voor backpackers, maar in de afgelopen jaren is het compleet gerenoveerd en biedt nu dus wel eventjes veel meer comfort: er ligt geen zaagsel meer op de vloer, het hele hostel is aardig schoon, op de een of andere manier gezellig én mooi ontworpen. Als je niet op een zaal wilt slapen kun je een privékamer boeken (met een schone privébadkamer!), zoals wij deden.

We hebben er geweldig geslapen, hoewel er toch een vreemd luchtje in de kamer hing (we kwamen er achter dat onze kamer boven de keuken zat, waar ze hun beroemde bitterballen aan het frituren waren… yuuuuck, maar we hebben het overleefd!). Het hotelletje is redelijk veilig want er zit een beveiliger bij de ingang en alleen hotelgasten mogen naar binnen (ik weet alleen niet zeker of er iemand zou overleven bij een brand!). De lounge beneden is 24 uur per dag open en is een prima plek om de late uurtjes door te brengen. Er staat een pooltafel, een tv, een paar computers om je e-mail te checken en uiteraard een bar voor de nodige drankjes. Het ontbijt is simpel: een buffet met broodjes, ham, kaas, koffie, sap, cornflakes en gekookte eitjes. Je kent het wel. Ik heb alleen de koffie geprobeerd: acceptabel.

Ik raad iedereen deze plek aan om de goede locatie, prijs en sfeer, zelfs als je niet rookt en als je op zoek bent naar iets origineels (let op: verboden voor kinderen! Je moet 18 jaar of ouder zijn om een kamer te mogen boeken).

Link: http://www.bulldoghotel.com/htmlen/index.htm
Oudezijds Voorburgwal 220, 1012 GJ Amsterdam

written by grenoouille on 2011-05-02 #places #location #bulldog #coffee-shop #red-light-district #amsterdam #hostel #netherlands #accommodation #nederland #dutch #holland #world-cup-netherlands-location #lomography-netherlands #lomography-nld #hoerenbuurt #de-wallen #oudezijds-achterburgwal
translated by lucassio

More Interesting Articles