Scannen in een negatievenhoes

Scannen kan ook zonder de Digitaliza! Stop ze gewoon in een negatievenhoes en klaar ben je :-) Afhankelijk van je scanner kan je zelfs meerdere strookjes tegelijk scannen!

Als je stapels film schiet, moet je dat wel netjes archieveren.

Ik gebruik hiervoor de negatievenhoezen van V&D die €3,- per pak kosten.
Toen ik ze netjes in hun hoes had zitten vroeg ik mij af of ze niet gewoon met hoes en al onder de scanner kunnen. En ja hoor, prima scans!

Je moet met een paar dingen rekening houden om een acceptabel resultaat te krijgen.
- Stop ze allemaal netjes, recht uitgelijnd, in de hoes.
- Zorg dat je het gedeelte van de hoes dat je gaat scannen, binnen het kader hebt liggen dat jouw scanner gebruikt. Je kan dit bekijken door de standaard negatief-houder te passen. Breder dan deze houder zal jouw scanner niet belichten en dus scannen.

Afhankelijk van de gebruikte hoezen zal de uitkomst variëren. Ik gebruik de hoezen van V&D en daar zit een soort blur in. Het rare is dat je met de ene kant omhoog de blur niet ziet in de scan, en met de andere kant omhoog wel. De blur die je krijgt is opzich wel gaaf dus kies wat je wilt, of scan gewoon beide kanten.

Ga vooral lekker experimenteren met verschillende hoezen, en als je echt een wilde bui hebt kan je er uiteraard ook nog gekleurde sheets onder leggen :-)

Een ander voordeel is dat je, afhankelijk van je scanner, drie negatieven naast elkaar kan scannen! Ik gebruik de Epson Perfection V700.

Veel scanplezier!

written by sjaaknout on 2011-04-20 #gear #tutorials #scanning #tipster #quickie-tipster #scannen-sprockets-v700-negatieven-negatievenhoes-digitaliza-spinner
translated by sjaaknout

More Interesting Articles