Een stap-voor-stap gids voor een dagje uit met Lomography

Maak een reisje met Lomography en volg deze stap-voor-stap gids voor een dag vol lomo lol!

Credits: moonswallow

Verzamel je films, poets je favoriete Lomo camera en ga ervoor!

Wat je nodig hebt:
1. Een – of meer – camera’s
2. Veel films
3. Zin en een snel-denkende geest

Geen zorgen als je deze stappen niet precies kunt volgen. Zie ze als richtlijnen, ze zijn er om je een ruw idee te geven. Je kunt zelf een beetje spelen met het algemene concept!

Stap Een
Als eerste wil ik dat je accepteert dat je geen idee hebt wat er vandaag gaat gebeuren. Omarm dit feit. Accepteer dat je moet zien waar het je heen brengt, en ga, tot het einde!

Stap Twee
Pak je spullen. Doe iets aan dat je normaal nooit zou dragen omdat het uitbundig is, niet bij je past, te tuttig is, te simpel, te wat dan ook. Probeer je er comfortabel in te voelen en heb er plezier in.

Stap Drie
Vertrek, ga de kant op waar je normaal nooit op zou gaan. Gooi een muntje, kop = ga naar links, munt = ga naar rechts!

Stap Vier
Pak de dichtstbijzijnde vervoermethode… in principe alles dat je ergens relatief snel kan brengen.

Credits: antibiotyx

Stap Vijf
Maak een zelfportret – onthoudt dat je wat moeite moet doen om het interessant te houden, speel er een beetje mee – het is niet eens nodig dat je gezicht te zien is!

Credits: quaisoir

Stap Zes
Ga naar een LomoLocation bij jou in de buurt waar je nog nooit bent geweest en maak er foto’s.

Credits: noise

Stap Zeven
Klim in een boom, als er geen bomen in de buurt zijn dan klim je in een lantaarnpaal, of eigenlijk maakt het niet uit wat het is. Gebruik je nieuwe positie om foto’s te kunnen maken uit een nieuwe hoek, vanuit een ander perspectief. Maar natuurlijk: doe wel voorzichtig! Als het niet veilig genoeg voelt, sla deze stap dan gerust over.

Credits: neonriot

Stap Acht
Maak een foto van iemand die je niet kent met hun toestemming. Kij even naar deze handige tipster van ‘eyecon’ – maak kleine kaartjes vooraf om mensen warm te maken voor de gedachte dat hun foto genomen wordt door iemand die ze niet kennen.

Credits: orangewithgreen

Stap Negen
Probeer één (of meerdere) van deze fantastische Tipsters , er zit er ten minste een bij die je aan het denken zet. Probeer bijvoorbeeld eens een surrealistische waterdroom of misschien zelfs een maantaart!

Photo by kylethefrench

Stap Tien
Maak je stad mooier. Voeg iets toe aan je omgeving dat niet is goedgekeurd door welke vorm van regering dan ook en dat geen reclame voor je stad is. De ervaring door een stad of dorp te lopen of door het platteland wordt vaak interessanter of leuker voor mensen als ze ‘guerilla art’ tegenkomen, gemaakt door andere mensen. Je kan bijvoorbeeld een van je favorite Lomography foto’s ophangen. Inspireer, of breng ten minste een glimlach op iemands gezicht. Laat je creativiteit de vrije loop!

Credits: thegroundabove

Stap Elf
Vraag een vreemde een tekening van je te maken. Ben overtuigend – bedenk een excuus waarvan jij denkt dat het ze zal overtuigen om het echt te doen, bedenk dat je het doet als onderdeel van een schoolproject, experiment of simpelweg “onderzoek”. Maak een foto van de ‘artiest’ terwijl hij aan het werk is en maak een multiple exposure van het getekende resultaat en het onderwerp (jijzelf).

Credits: vtayeh

Stap Twaalf
Doe iets (stereo)typisch voor het gebied waar je nu bent (vooral als je dat normaal nooit zou doen). Dwaal door de cultuur van waar je bent en leer het waarderen! Je gedragen als een toerist kan een leuke ervaring zijn als je een autochtoon bent! Vergeet niet dat constant foto’s maken een essentieel onderdeel is van het toerist-zijn, dus maak foto’s zoveel je wilt!

Credits: gregorywhite

Stap Dertien
Maak een rol ‘Tipster film’ om te testen (dit moet je voorbereiden!). Probeer deze pittige, pikante en simpele Lemon aid tipster!

Stap Veertien
Ga een fabriek, kleinhandelaar, kantoor of ander soort publieke werkruimte in en zeg dat je aan een documentaire aan het werken bent en dat je graag een tour zou krijgen. Zorg dat je klaar bent om te handelen als een onderzoeker als ze je toelaten, en maak achter de schermen foto’s!

Credits: clarap

Stap Vijftien
Ga naar een park of een andere plek waar veel mensen rondhangen. Gebruik stoepkrijt om op de grond te schrijven: Volg de pijlen voor een grote verrassing! Teken een stel pijlen en blijf hangen om te zien hoeveel mensen je route volgen. Maak foto’s van de mensen die doorzetten tot het einde van de pijlenjacht.

Credits: quaisoir

Stap Zestien
Ga zitten naast een bedelaar of straatmuzikant. Help hem met het verzamelen van geld! Maak foto’s van de gulheid, of juist het negeren, van voorbijgangers.

Credits: dorotanvotova

Stap Zeventien
Maak een ketting van madeliefjes, bouw een vogelhuisje of, als je genoeg tijd en enthousiasme hebt, een heel fort. Als het winter is maak je een sneeuwpop, sneeuwbunker, sneeuw-engeltjes, etc. Maak foto’s van het begin, midden en het eindresultaat van je creatie.

Credits: mandashitley
Credits: mandashitley

Stap Achttien
Kras je initialen in een foto en maak een multiple exposure van de boom en je gezicht.

Credits: holgafot

Stap Negentien
Vouw papieren vliegtuigjes. Schrijf er een citaat, idee, herinnering etc. op en gooi het in een groep mensen. Kijk naar de reacties van mensen die het lezen. Maak foto’s van je vliegtuigjes tijdens hun vlucht.

Credits: vtayeh

Stap Twintig
Probeer “guerilla gardening”. Een saaie lap gras op je straat? Zet er wat zonnebloemen in om het mooier te maken! Guerilla gardening is een ondergrondse beweging om de groene plekken in de stad die de meeste mensen negeren onder de aandacht te brengen. Maak foto’s van jezelf als tuinman met groene vingers.

Wanneer je weer thuiskomt, uitgeput en enthousiast, vergeet dan niet terug te komen naar ons met je verhalen en foto’s! Post ze hier bij de reacties of zet een linkje neer! We kijken er naar uit om van je te horen!

written by jesuisz on 2011-04-26 #lifestyle #fun #adventure #analogue #trip #tour #photography #future #excursion #lomography #nederland #dutch #holland #prophecies #nld #dagje-uit
translated by odjur

More Interesting Articles