Leven als lomosapien; de eerste regel

Er zijn tien optionele regels voor lomografen, de eerste is “Neem je camera mee waar je ook gaat & wanneer je ook gaat”. Uit ervaring heb ik geleerd dat dit zeker de belangrijkste regel is, je weet nooit wat je mist als je je camera niet bij je hebt.

Ik heb vele geweldige shots gemist omdat ik mijn camera niet bij de hand had, maar ik heb ook een paar geweldige momenten gefotografeerd toen ik hem wel bij me had en de foto hierboven is waarschijnlijk mijn favoriet.

Er was een reusachtige storm die nacht, hij kwam langzaam de kant op van het kleine dorpje waar ik eerst woonde. Ik herinner me de storm nog levendig,nog nooit zag ik bliksem van zo dichtbij.

Met een kolossale donderklap en een extreem heldere flits bliksem hield onze elektriciteit er mee op. Inplaats van het zoeken naar kaarsen was ik uit het raam aan het staren, wensend dat ik mijn camera bij had om de prachtige bliksemflitsen op film vast te leggen. Ik was zo ontzettend geïrriteerd dat ik geen camera bij had die avond.

Pas een paar dagen later ontdekte ik deze boom toen ik vlakbij mijn huis aan het wandelen was. De boom was geveld door de bliksem en de negen meter lange stam in drieën gesplitst. Blijkbaar gebeurt dit wanneer het boomsap onder de bast warm wordt als de bliksem inslaat. Het veroorzaakt een grote druk door de stoom in het binnenste van de boom waardoor hij opensplijt. Gelukkig had ik mijn camera bij me op mijn wandeling en had ik de mogelijkheid iets beters dan de bliksem te fotograferen; iets dat maar door weinig mensen is aanschouwd. Op dat moment maakte het me niks meer uit dat ik de bliksem niet had kunnen fotograferen.

Heb je zelf ooit onverwachte foto’s gemaakt? Ooit op een vreemd schouwspel gestuit en er een foto van gemaakt? Of was er ooit een moment dat je zou willen dat je je camera bij je had? Zo ja, deel het hieronder!

Danny Wood is the frontman van een punk rock band genaamd The Panicstruck, hij is ook webdesigner, een scherpzinnig Lomograaf en runt zijn eigen Analogue Photography Blog.

written by dannyjwood on 2011-03-29 #lifestyle #column #nl #amsterdam #nederland #dutch #nld #lomosapien #panicstruck #danny-wood #analoog #lgs-amsterdam
translated by lucide

More Interesting Articles