Doe het zelf: FilmstripFlips bouwt de LomoMod No.1

FilmstripFlips is een winkel voor het repareren en aanpassen van camera's in de Filippijnen en ze hebben een aantal van de mooiste en correct uitgevoerde aangepaste taken uit de kast gehaald. Als je uit de Filipijnen komt en je hebt een aantal prachtige aangepaste werkzaamheden op je camera nodig, moet je ze zeker eens bekijken.

LomoMod No.1 © Allan Malubay van FilmstripFlips

We hadden het geluk om in hun drukke schema te knijpen en ze de LomoMod No.1 te laten bouwen - en het is geen verrassing dat ze het goed gedaan hebben. FilmstripFlips hoofdman Allan Malubay ging de uitdaging aan en ging zelfs onze verwachtingen te boven. Lees verder om te zien hoe hij deze middelgrote DIY-camera en lenskit heeft gebouwd.

Hi Allan, welkom bij het Magazine! Kun je jezelf even voorstellen?

Dit is wat je moet weten over mij en mijn huidige hustle. FilmstripFlips eigendom van en wordt beheerd door Allan ‘Curly’ Malubay, die ook een fotoliefhebber is van zowel digitale als film, vrij nieuw voor camerareparatieservices, begon hij ongeveer vier jaar geleden te sleutelen en analoge camera's te repareren.

Met een achtergrond in elektronica en mechanismen begon hij de fotocollecties van hem en zijn vrienden te repareren. Dat nieuws verspreidde zich snel, zoals ze zeggen, geschiedenis. Zijn pleidooi is “Keeping Film alive one analog camera at a time.”

LomoMod No.1 © Allan Malubay van FilmstripFlips

Hoe was het om de LomoMod te bouwen?

Mijn OCS kickte in op het moment dat ik de eerste snede maakte. Nogmaals, het doet je denken vanaf het begin wat goed is. Een beetje zwart pigment op het papier plakt echter aan je handen, dus ik raad aan het karton wat heldere coating of laminering te geven om dit te voorkomen.

Wat vond je er leuk aan? Waar denk je dat de camera het meest geschikt voor is?

Het zet je aan het denken, en dat ontbreekt er aan het huidige speelgoed en gadgets. Het is duidelijk een experimentele camera, dus ik wilde spelen met lange belichtingen op locaties met een hoog contrast en profiteren van de kleurvloeistoffen waarvoor de lens is ontworpen.

LomoMod No.1 © Allan Malubay van FilmstripFlips

Heb je nog tips?

Neem de tijd om het te bouwen. Je hoeft je niet te haasten, want het gaat echt vervelend zijn als je een aantal stappen verknoeit.

LomoMod No.1 © Allan Malubay van FilmstripFlips

Wat voor soort mods zou je doen als je de kans krijgt?

Ik ben echt van plan hier wat verf op te doen en waarschijnlijk de zoeker aan te passen.


Dankje, Allan voor het werken met de LomoMod No.1! Check zijn Facebook pagina voor meer.

written by cheeo on 2020-01-31 #gear

More Interesting Articles