Alles wat nodig is, is een moment — Een interview met Ryan Scott Graham

Fotografie kan tegelijkertijd een carrière en een persoonlijke bezigheid zijn. Het is die vloeibaarheid die het zowel een hulpmiddel als een vat voor zelfexpressie maakt. Ryan Scott Graham van de band State Champs gebruikt het voor het laatste. Hij neemt zijn filmcamera mee wanneer hij muziek maakt en met zijn bandgenoten door het hele land toert. Eigenlijk gebruikt hij ook de kleine pauzes in zijn muziekleven om nog meer geïnspireerd te raken - het nemen van foto's die herinneringen worden waar hij altijd naar terug kan gaan. Ervaringen kunnen immers het best worden beleefd met een beetje hulp van foto's. Het is alsof je een stukje van het moment neemt en opslaat in een 35mm filmframe.

© Ryan Scott Graham, All rights reserved.

Hi Ryan! Welkom bij het Lomography Magazine. Kun je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Ryan Scott Graham en ik woon in Los Angeles. Ik ben 29 jaar oud en heb een liefde voor muziek, filmfotografie en mode. Ik ben een liefhebber van vintage t-shirts, ik speel fulltime in 2 bands en ik maak graag foto's van momenten die ik het onthouden waard vind.

Hoe heb je voor het eerst je interesse in filmfotografie ontdekt?

Ik begon in eerste instantie met filmfotografie op tournee als een manier om een creatieve weg te verkennen waar ik niet veel ervaring mee had. Reizen zoveel als ik doe met State Champs leek gewoon perfect te combineren met fotografie. Met ontelbare blootstelling aan nieuwe dingen, nieuwe mensen en nieuwe plaatsen, vroeg ik me af waarom ik geen gebruik maakte van de unieke kans die ik had gekregen om de ervaringen te catalogiseren. Ik pakte een eenvoudige point-and-shoot camera in een kringloopwinkel en dook erin. Zonder enige kennis van photoshop of bewerkingssoftware, vond ik de mantra van filmfotografie leuk met een soort van een 'wat je ziet is wat je krijgt' kunst .

© Ryan Scott Graham, All rights reserved.

Wat is je favoriete Lomography product en waarom?

Eerlijk gezegd is het enige Lomography-product waarmee ik persoonlijke ervaring heb de Lomochrome Purple. Ik hou van film vanwege het potentieel voor charmante onregelmatigheden in elke foto, en ik denk dat Lomochrome Purple dat heel goed vastlegt. Het neemt je foto's en slaat ze op hun hoofd op een manier waarop zelfs jij je niet kunt voorbereiden. Het is een manier om iets dat al leuk is, nog meer te maken.

© Ryan Scott Graham, All rights reserved.

Kies een foto en vertel ons het verhaal erachter.

Ik nam deze foto op de laatste dag van een reis naar Japan. Mijn vlucht was rond 16.00 uur en ik had niet genoeg tijd om echte plannen voor die dag te maken, dus besloot ik vroeg wakker te worden en gewoon te verkennen. Ik belandde in een buurt waar ik nog nooit was geweest, die vol was met kleine steegjes en interessante mensen die buiten speelden. Na het eten van de lunch liep ik meteen een scène binnen die aanvoelde als iets uit een film. Een vrouw reed met haar fiets net voorbij de open plek tussen twee gebouwen en ik ving hem toevallig uit mijn ooghoek. Om welke reden dan ook, het voelde zo vreugdevol voor mij.

Er zat een zeker gevoel van mysterie achter, hoewel het eigenlijk gewoon een gewone, alledaagse activiteit was. Het ontroerde me zo enorm dat ik besloot daar te wachten om te zien of ik een schot van een andere voorbijrijdende persoon kon pakken. Gelukkig voor mij duurde het niet lang. Binnen de volgende twee of drie minuten kwam er een andere persoon langs en ik nam deze foto. De omlijsting is niet perfect, maar ik ben dol op het resultaat. Ik kijk heel graag terug op deze foto en deze dag.

© Ryan Scott Graham, All rights reserved.

Wat is er speciaal aan schieten op film?

Ik denk dat het gevoel van nostalgie dat film creëert een enorme reden is waarom het zo speciaal voor mij is. Ik ben een sukkel voor een goed verhaal en schietfilm inspireert me om niet alleen het mijne te blijven vertellen, maar ook nieuwe te maken. Film dwingt je meer opzettelijk te zijn, en als je dat eenmaal onder de knie hebt, kun je gewone exemplaren in magische momenten veranderen.
---

We willen Ryan bedanken voor het feit dat hij ons zijn foto's in het Magazine heeft laten zien. Als je geïnteresseerd bent in zijn werk, kun je hem volgen op Instagram!

written by cheeo on 2020-01-28 #people #places

Introducing the Lomography Atoll Ultra-Wide 2.8/17 Art Lens. Embrace a whole new perspective with this compact prime lens designed for full-frame mirrorless Canon RF, Nikon Z, Sony E cameras and rangefinder coupled for M mount analogue and digital cameras. Head over to our Kickstarter Campaign now and enjoy a saving of up to USD 150 on the Lomography Atoll Ultra-Wide Art Lens and get it at the unrivaled starting price of USD 399. But act fast, this deal will last less than 24 hours!

More Interesting Articles