Analoog Parijs — Een interview met Sara Majada

Reizen is altijd een geweldige ervaring, maar als je het doet met een filmcamera aan je zijde wordt alles specialer en nostalgisch. Ga met ons mee naar Parijs met het Spaanse model Sara Majada en haar Diana F+ in dit interview!

©Sara Majada. All rights reserved.

Hi! Welkom in het Lomography Magazine! Kun je wat over jezelf vertellen?

Hoi! Mijn naam is Sara. Ik ben dol op lezen, reizen en katten. Ik ben altijd bezig geweest met fotografie. Ik begon als een model, maar ik hou er ook van om aan de andere kant van de camera te zijn, omdat ik mezelf altijd als een creatief persoon beschouw.

Hoe was je ervaring in Parijs met de Diana F+? Een opmerkelijke ervaring?

Mijn man en ik zijn erg into fotografie en we reizen altijd met een paar camera's op zak. De Diana F +: //shop.lomography.com/en/diana-f is erg licht, dus we nemen haar altijd overal mee naartoe. Het is ons kleine speeltje. Soms moeten we eigenlijk iemand anders vragen om de foto voor ons te maken met een van onze Lomo-camera's en deze lijken bang en verbaasd over dit formaat.

©Sara Majada met de Diana F+. All rights reserved.

Is het je eerste keer met filmfotografie? Waarom hebben jullie dit formaat gekozen?

Ik ben een kind uit de jaren 80, dus ik had een camera toen ik een kind was, die ik gebruikte om me te ontwikkelen en ongeduldig te wachten op de resultaten. Tegenwoordig maak ik miljoenen foto's met mijn telefoon (sommige volledig identiek), maar het ding is dat ze gewoon daar blijven en dat we ze heel snel vergeten. Als we reizen, houden we ervan om elk moment te onthouden en te genieten en ik denk dat de enige manier om dit te doen is door filmfotografie te gebruiken. We ontwikkelden de foto's van onze Diana en beleefden de ervaring opnieuw. Ik heb ook een Lomo’Instant Havana in prachtig turkoois, en ik gebruik de instant foto's als illustraties om mijn reisverslag compleet te maken. We zijn zulke romantische mensen! En we zijn geobsedeerd door herinneringen te bewaren tegen het verstrijken van de tijd.

Wat vond je van de resultaten?

We zijn vooral blij met de resultaten van de foto's van Parijs. Er zijn enkele foto's, zoals die van de Eiffeltoren, die me doen denken aan een ansichtkaart van La Belle Époque. Parijs is zo'n perfecte stad om vast te leggen met de magie van de Lomography-camera's.

©Sara Majada with Diana F+. All rights reserved.

Nog iets dat je met ons wilt delen over je reis en ervaring?

Hoewel het niet mijn eerste keer in Parijs was, was deze specifieke reis een volledig onvergetelijke ervaring omdat we elke hoek van deze prachtige stad konden bezoeken. We hebben kunnen genieten van onze passie voor fotografie, het vastleggen van de ontelbare dromerige plaatsen vol kunst, cultuur, licht en kleur die alleen beschikbaar zijn in het prachtige Parijs. Voor ons was deze reis meer dan geweldig! En we zullen altijd deze prachtige en adembenemende foto's hebben om het te onthouden.


Dank aan Sara Majada! Vergeet haar niet te volgen op Instagram.

written by tatianapons on 2020-01-23 #people #places

Mentioned Product

Lomography Diana F+

Lomography Diana F+

Take timeless and dramatic photos on 120 film with the Diana F+. Create stunning soft-focused images and customize it with sweet lenses or even an instant back for additional effects and flexibility.

Add to Cart

More Interesting Articles