Square Shots: Adam Rindy en de Lomo'Instant Square

De in LA gevestigde fotograaf Adam Rindy probeert de Lomo'Instant Square. We hebben onlangs met hem gesproken over zijn ervaring met de camera. Bekijk hier zijn foto's!

Gemaakt met de Lomo'Instant Square camera. ©Adam Rindy

Hi Adam! Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Adam Rindy. Ik ben fotograaf en woon in Los Angeles. Ik ben bijna 14 jaar geleden hierheen verhuisd om een carrière in de fotografie na te streven en ben sindsdien hier geweest.

Hoe is je interesse in fotografie / instantfotografie begonnen?

Mijn grootste interesse in fotografie kwam voort uit het rondrennen en het veroorzaken van problemen met mijn vrienden toen ik jonger was. Ik wilde altijd documenteren waar we mee bezig waren, of het nu goed of slecht was, dus ik heb altijd een camera bij me. Op al mijn vrienden schieten is echt wat een liefde voor het fotograferen van mensen heeft gecreëerd, en het is van daaruit geëvolueerd.

Kies een foto en vertel ons het verhaal.

Gemaakt met de Lomo'Instant Square camera. ©Adam Rindy

Zoals veel instant-foto's die ik maak, werd deze gemaakt tijdens een taak waaraan ik werkte. Ik had de LISQ aan de zijkant van mij per ongeluk ingesteld op de lampinstelling en ik pakte hem gewoon heel snel op en maakte de foto. Dat extra beetje sluiter in combinatie met de flitser zorgde voor een beetje een gelukkig ongeluk. Voor mij maken deze kleine ongelukjes het maken van opnames op instant-film zo leuk.

Wat zijn je plannen verder?

Ik werk momenteel aan een grootschalig instantfilmproject waar ik nu ongeveer 10 jaar losjes aan werk. Het project omvat alle instant filmbeelden die ik in die tijd heb gemaakt, en zal misschien nog 5-10 jaar blijven fotograferen? Ik weet het echt niet. Ik wil uiteindelijk alles laten zien. Als ik moest raden, heb ik waarschijnlijk ongeveer 15.000 afbeeldingen om te laten zien. Lomo is een grote hulp geweest bij het al dan niet weten. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe instantitems, camera's en films om dit verder uit te breiden. Dus misschien kom je over 5 jaar terug en we zullen zien hoe het is gevorderd.

Gemaakt met de Lomo'Instant Square camera. ©Adam Rindy

Check meer van Adam's werk op zijn Instagram en website.

written by sragomo on 2020-01-21 #gear #people

Mentioned Product

Lomo'Instant Square Glass

Lomo'Instant Square Glass

The Lomo’Instant Square Glass is the first and only fully analogue instant camera on the planet Earth to produce Instax square pictures. It lets you capture the world in a powerful snapshot while the square frame paves the way for wacky compositions. With a 95mm glass lens (45mm equivalent) and an automatic mode that takes care of exposure, the Lomo’Instant Square makes shooting super sharp, perfectly exposed snaps easy.

More Interesting Articles