In the Know: Wat zijn Point-and-Shoot Camera's?

1

Het is de kleine camera die het kan. Point-and-shoot camera's zijn niet alleen een noviteit, ze zijn een goede optie als je op zoek bent naar een andere opname-ervaring. Gewoonlijk klein, eenvoudig te bedienen en leuk om te gebruiken, richten en schieten is alles wat je nodig hebt om iemands favoriete camera te worden. Laten we een aantal redenen opsommen waarom je een poging zou moeten wagen om er een te gebruiken in dit deel van In-The-Know.

Credits: mcrstar

1. Ze zijn licht en compact.

Laten we eerlijk zijn, grootte en gewicht zijn ook belangrijk als het gaat om het kiezen van onze dagelijkse camera. Dit is waar point-and-shoot camera's shinen. Ze zijn ontworpen en gemaakt om licht en compact te zijn. Newbie-fotografen zullen dit erg leuk vinden, omdat ze de camera gemakkelijk kunnen gebruiken en door kunnen gaan met hun leerproces.

“When I roam the streets people often ask me if I am a tourist. Because the camera looks so funny nobody takes me seriously and sometimes they ask me to take their picture. Kalimar LX-9 is almost like an invisibility cloak for the street photographer.” — Community Member @photochrom describing his unique snapshooter, the Kalimar LX-9.

Another thing, point-and-shoot cameras have to be light and compact because they can be shot with just one hand.

Credits: filby, marieke25 & hippopo0838

2. Je kunt ze vrijwel overal mee naartoe nemen.

Nu is vastgesteld dat point-and-shoots (meestal) licht en compact zijn, kunnen we naar de volgende reden gaan waarom je ze zou moeten proberen - ze zijn gemakkelijk mee te nemen! Point-and-shoot-camera's maken een aantal van de beste EDC-camera's (everyday carry) vanwege hun grootte en gewicht.

“You’ll grow to love its squinty viewfinder, rangefinder-focus, and “knight rider” black plastic body. It’s a true icon of compact camera history.” — Lomography staff writer @shhquiet on the famous Olympus XA

De slanke lijnen en het slanke profiel van point-and-shoots maken ze ideale camera's voor dagelijks gebruik. Ze zijn erg handig om te dragen én discreet; twee kwaliteiten die straatfotografen heel erg kunnen waarderen.

Credits: elvismartinezsmith & zark

3. Ze zijn erg leuk om te gebruiken.

Snapshots galore! Een van de grootste voordelen van het bezitten van een point-and-shoot-camera is de fun-factor. Je kunt eenvoudig wegklikken en in een mum van tijd door een filmrol branden.

“It’s a point and shoot in all respects, ideal for stealing shots in street photography because it doesn’t require setup. It does everything automatically.” — @giovannidecarlo describing his rare Ricoh Xobbox camera

Veel point-and-shoot camera's hebben vaste instellingen (er zijn er ook die variabele instellingen bieden), dus "instellen en vergeten" maar. Point-and-shoots zijn de beste vriend van de openhartige fotograaf. Stel je voor dat je een camera hebt die iedereen kan gebruiken - wat een feestje!

Olympus Mju, Contax T2, Yashica T4, and Konica Pop © Photos via Akairom, mandylovelfy, Alfred, en Moritz Guth

4. Er zijn veel goede keuzes verkrijgbaar.

Olympus Mju, Contax T2, Yashica T4, Konica Pop - deze camera's zijn slechts enkele van een zeer lange lijst met goede opties. Deze camera's hebben verschillende kenmerken, maar uiteindelijk zijn het allemaal goede point-and-shoots. De markt is verzadigd met deze handige snapshooters dat het bijna onverstandig is om er een te laten liggen.

Credits: dannyedwards & wallywalter

5. Ze veranderen de manier waar op je schiet.

Het hebben van weinig tot geen bedieningselementen om mee te spelen in je camera kan een zegen en een vloek zijn. Als je deze beperkingen hebt, kun je de manier veranderen waarop je naar je onderwerpen kijkt. Uw kader en keuze van hoeken ook. Goede fotografielessen komen vaak voort uit uitdagingen zoals deze en point-and-shoots brengen zeker veel van hen naar de tafel.


Wat is jouw favoriete point-and-shoot camera? Laat het ons weten in de comments en check onze camera's in de shop!

written by cheeo on 2020-01-04 #gear

One Comment

  1. haverh
    haverh ·

    Leuk artikel en een aanmoediging om zulke camera's te gebruiken. Zelf doe ik dat ook regelmatig met veel plezier. Een aanrader.
    Mijn favoriete point and shoot camera is misschien toch wel de Chinon Bellami. Lekker compact met deurtjes voor het objectief en handmatige scherpstelling. Daarnaast gebruik ik ook wel een Minolta Hi-Matic AF2, met automatische scherpstelling, maar wel wat groter. Met beide camera's heb ik foto's hier op de site staan onder haverh. Daarnaast ben ik jaren terug weer begonnen met film met een Revue 300 camera. Ook heb ik nog een Fujica AG, waar ook mooie foto's mee te maken zijn. Zoals in het artikel al staat, er zijn er genoeg te vinden.

More Interesting Articles