Authenticiteit en intimiteit met Eleonora Furlan en de LC-A+

Eleonora Furlan maakt al meer dan 6 jaar foto's en gebruikt het als een manier om haar leven te documenteren, die speciale herinneringen vast te leggen en een visueel dagboek te maken. Er is een zekere, zachte, ingetogen kwaliteit in haar werk waar we meer over wilden weten.

©, Eleonora Furlan

Eleonora heeft een zeer persoonlijke benadering van fotografie, haar werk voelt als een privévenster in haar wereld. We wilden meer weten over de verhalen achter deze afbeeldingen, dus vroegen we Eleonora welke rol haar fotografie speelt en waarom ze besloot om op film te schieten?

“Wat ik zo leuk vind aan fotografie is dat ik hiermee mijn creativiteit kan kanaliseren en elke keer dat ik mijn camera gebruik, iets nieuws kan vormgeven. Ik fotografeerde een paar jaar geleden nog digitaal, maar de gepolijste en hoge resolutie kwaliteit van de foto's verveelde me na een tijdje. Film past veel beter bij mijn creatieve projecten en humeur. Ik vind het een stuk eenvoudiger om authenticiteit, melancholie en intimiteit over te brengen door de rauwheid en imperfectie van film. Trouwens, ik hou van de onvoorspelbaarheid van fotograferen zonder te weten of het eindresultaat aan mijn verwachtingen voldoet. Soms wel, soms niet. Vaak overtreft het hen, wat geweldig is.”
©, Eleonora Furlan

We vroegen Eleanora hoe fotograferen met de LC-A+ camera ging en of er iets specifieks was dat ze opviel aan deze kleine compacte automaat?

“Toen ik eenmaal begreep hoe ik correct moest focussen, vond ik het geweldig. Als je het samen met Lomography Color Negative 400 film gebruikt, zorgt het voor een geweldig contrast en kleurrijke opnames. Mijn favoriete functie is ongetwijfeld de mogelijkheid om meerdere belichtingen te maken. Het is iets dat ik al heel lang wilde proberen, en ik was blij dat ik eindelijk een camera met een ingebouwde schakelaar voor dubbele belichting mocht testen. Ik hield ook van hoe compact de LC-A + is. Ik droeg het de hele dag in mijn tas en het voelde ongelooflijk licht aan. Ik wilde vasthouden aan natuurlijke foto's. Dus ik droeg de LC-A + de hele dag rond en schoot alles wat visueel interessant was. Ik experimenteerde met dubbele belichtingen en met opzettelijke onscherpe opnamen. Ik heb ook enkele portretten gemaakt en mijn dagelijkse leven vastgelegd.”

Meer van Eleanora's werk zien? Check haar Instagram of Flickr pagina.

2020-01-03 #news

Mentioned Product

Lomo LC-A+

Lomo LC-A+

Be an analogue photography pro with the Lomo LC-A family. Get the signature ‘35mm Lomographic look’ with shadowy vignettes, eye-popping colors and saturation.The Lomo LC-A is the Russian classic with customizable aperture settings. The Lomo LC-A+ has awesome added tricks like multiple exposure capabilities, extended ISO range up to 1600 and a cable release thread!

Add to Cart

More Interesting Articles