Surf Shots: Alexandra Bennett en de Fisheye No. 2

Mis je het warme zomerweer? Fotograaf Alexandra Bennett uit Hawaii neemt onze Fisheye No.2 camera camera mee naar de zon, de branding en veel lachende gezichten. Bekijk hier haar volledige serie.

Met de Lomography Fisheye No.2. ©Alexandra Bennett

Hi Alexandra! Waar ben je allemaal mee bezig?

Ik ben begonnen mijn camera de oceaan in te nemen en surfers te fotograferen. Om dit te doen, moest ik leren om mezelf zo te positioneren dat ik dicht genoeg bij de surfer ben, maar toch op een veilige afstand van de surfplank en de golf. De mogelijkheid om het opwindende moment van het vangen van een golf met de surfer vast te leggen en te delen, is geweldig! Ik werk ook aan een scenario voor een speelfilm. In een deel van waar we surfen, is er een gigantische rotsblok dat ieders vinnen afbreekt, verraderlijk zittend aan de onderkant van het pad van de golf, het kan plotseling verschijnen, dus ik ben er een horrorfilm over aan het schrijven.

Wat was je inspiratie?

In Hawaii hebben mensen de neiging om een gedeeld respect voor het land en de oceaan te hebben, een gevoel van ecologisch rentmeesterschap. Voor deze serie wilde ik me concentreren op het fotograferen van portretten van mensen die omgaan met de natuurlijke omgeving, of dit nu via voedsel uit het land of golven in de oceaan is. Ik werd geïnspireerd door mensen die genoten van de levendige energie van het eiland en het pure geluk dat de natuur kan brengen. Bijna elke persoon lacht ongecontroleerd op deze foto's.

Je hebt deze met onze Fisheye No.2 cameras gemaakt. Hoe was dat?

Schieten met de Lomography Fisheye No.2 is altijd luchtig en leuk. De camera is lichtgewicht maar krachtig, de interne mogelijkheden van flitser, meerdere belichtingen en Bulb-modus zijn voldoende om elke gewenste esthetiek vast te leggen. Vergeleken met het gebruik van een grote digitale spiegelreflexcamera met zware onderwaterbehuizing, vond ik de Fisheye No.2 met onderwaterbehuizing zeer eenvoudig en responsief.

Met de Lomography Fisheye No.2. ©Alexandra Bennett

Wat is je favoriete ding aan deze camera? Nog tips en trucs?

Het nieuwe perspectief! Ik vond het leuk om een fisheye-lens te gebruiken om portretten te fotograferen, omdat de afgeronde lens het model het grootste deel van het frame kon opvullen en de achtergrond langs de randen viel. Een belangrijke tip is om zo dicht mogelijk bij je onderwerp te komen.
Pick a photo and tell us the story behind it.

Dit is een foto van de eerste keer dat mijn vriend Zach, de maker van BRINE-voedingsmiddelen en -fermenten, zijn eten verkocht aan het publiek op de populaire avondmarkt, "Uncle Robert’s."

Met de Lomography Fisheye No.2. ©Alexandra Bennett

Mijn eerste baan in Hawaii was als wilderness therapy guide in een kamp voor tieners die worstelden met geestelijke gezondheid, en Zach was mijn supervisor. Ik respecteerde hem voor zijn vermogen om kalm en creatief elke taak met een positieve houding aan te pakken. Op een dag, tot verrassing van het kamp, nam Zach ontslag met een grote droom om zijn eigen kimchi-bedrijf op te richten. Voor zijn goede vrienden en familie was het duidelijk dat koken zijn echte passie was en met één hap van zijn eten kon niet ontkend worden dat hij talent had. Zach verkoopt zijn eten nu fulltime over het hele eiland op verschillende markten, winkels, festivals en cateringevenementen.

Met de Lomography Fisheye No.2. ©Alexandra Bennett

Meer van Alexandra's werk zien? Check haar website en Instagram.

written by sragomo on 2019-12-23 #gear #people #places

Mentioned Product

Lomography Fisheye No. 2

Lomography Fisheye No. 2

See the world through 170⁰ of fabulous Fisheye distortion. Our Fisheye cameras use regular 35mm film. A built-in flash can be switched on so you could have more coverage in underwater depths or even at late night parties.

More Interesting Articles