Linus, zijn camera en heel veel paars

Als je, net als wij, constant op internet surft voor inspiratie voor filmfotografie, zul je vroeg of laat een van Linus' accounts tegenkomen. Linus en zijn camera is hoe hij op internet heet, en gezien de hoeveelheid content die hij daar op zet, geloven we eigenlijk heel erg dat er geen Linus is zonder zijn camera om zijn nek.
We zouden veel van zijn foto's kunnen vertonen, maar deze specifieke serie, geschoten op LomoChrome Purple Film bleef vooral bij ons hangen.

Linus Johnson met Model Mariela Ferreria –– geschoten op LomoChrome Purple 120 ISO 200-400

De 21-jarige Linus Johnson werd verliefd op fotografie rond dezelfde tijd dat hij het verlangen had om acteur en videomaker te worden. Terwijl dat laatste uiteindelijk vervaagde, bleef fotografie bij hem. Toen hij vorig jaar filmfotografie ontdekte, was hij voor altijd verslaafd: hij wilt voor eind 2020 er zijn full-time carrière van maken. Met educatieve video's en How-To's probeert hij filmfotografie te demystificeren en ontdoen van de angst voor alles wat analoog is.

"My favorite thing about working with LomoChrome Purple was learning what would flip to another color, and what wouldn't. I chose red eye contacts and a red top because I knew it wouldn't shift too dramatically, and would then pop on a purple canvas. [...] Conceptual work like this is exactly what I'm planning to spend a majority of my life creating. On my recent trip to New York (where I actually got to meet some of the Lomo USA team, what up!), I shot a bit of Lomography Color Negative 400 and Lomography Color Negative 800 here and there, and honestly: I'm in love. They're my favorite stocks.
Linus Johnson met Model Mariela Ferreria –– geschoten op LomoChrome Purple 120 ISO 200-400

eze serie heet Mirror World en werd gemaakt n een park op slechts 10 minuten van het appartement van Linus in Raleigh, North Carolina. Toen hij eindelijk zijn LomoChrome Purple rollen ontving, wilde hij profiteren van wat deze speciale film doet om te kleuren en proberen zijn onderwerp eruit te laten zien alsof ze van een andere planeet is. Nou, dat is gelukt. De rode ogen zijn de kers op de taart.

Linus is van plan om fotografische film tot het uiterste te blijven pushen, om kijkers mee te nemen naar buitenaardse werelden, terug in de tijd, en naar verbluffende ruimtes, met een algehele umph van nostalgie. We zijn nieuwsgierig om te zien wat er gaat gebeuren en zullen Linus, zijn camera en werk blijven volgen!


Volg Linus en zijn camera op Instagram

written by sragomo on 2019-12-17 #gear #news #people

Lomography Lomochrome Purple XR 100-400 (120)

Try the trippiest analogue emulsion out there — this color negative 120 film works with any medium format camera, to shift up the color spectrum and tint your world in psychedelic tones.

More Interesting Articles