Alia Romagnoli: paarse portreten en instant squares

Ali's fotografie barst van de kleur en levendigheid. Haar portretten documenteren Indische en LGBT-gemeenschappen op een opvallende en eerlijke manier. We hebben haar de Diana Instant Square en wat LomoChrome Purple gestuurd om te testen.

Hallo Alia, vertel ons eens iets over jezelf en hoe je reis naar fotografie is begonnen?

Hoi! Mijn naam is Alia en ik ben een fotograaf en art director momenteel gevestigd in Londen. Ik ben opgegroeid in India en veel van wat ik graag fotografeer hangt nauw samen met mijn ervaringen als een rare, gemengde race. Ik heb altijd visuals gebruikt als een manier om mezelf uit te drukken en ben me al op jonge leeftijd gaan richten op fotografie als medium. Ik was geobsedeerd door het vastleggen van herinneringen, vooral aan mijn vrienden en familie, en hield er echt van om terug te kijken naar de fysieke foto's na enige tijd. Ik ben een echt nostalgisch persoon, dus iets over nadenken over het verleden en veranderingen in de loop van de tijd zien was voor mij magisch. Het was een manier om een ​​moment te verstevigen, een gevoel, een herinnering die anders zou zijn vergeten. Mijn Indiase grootmoeder gaf me mijn eerste 35mm-camera toen ik ongeveer acht of negen jaar oud was en het was alles wat ik lang gebruikte om maak foto's van alles om me heen. Ik hield van gezichten vastleggen en mijn zuster make-overs geven en haar dwingen me foto's van haar te laten maken in vreemde outfits en kostuums. Die aanvankelijke vrijheid die ik voelde als kind, probeer ik nu in mijn werk aan te boren en hoewel het voor mij begon als een manier om mijn eigen wereld te creëren en mijn verbeelding te verkennen, werd het een manier voor mij om mensenverhalen te laten zien die minder gezien.

Hoeveel invloed heeft je achtergrond en cultuur op je werk?

meerderheid van mijn werk mijn ras onderzoekt, vooral hoe het is om een ​​gemengd ras te zijn en waar ik me thuis voel, en hoe het is om iemand te zijn die Zuid-Aziatisch en queer is . Door over deze ervaringen in mijn werk te kunnen praten, heb ik de ruimte gekregen om zoveel meer over mezelf te begrijpen. Het was moeilijk om op te groeien rond zoveel censuur en het gebrek aan blootstelling aan LGBTQIA + verhalen maakte dat ik me erg geïsoleerd voelde. De foto's die ik maakte, lieten me toe een gemeenschap te vinden die me steun gaf en me minder alleen liet voelen. Ze lieten me zien dat er een manier is om zowel mijn cultuur te omarmen als trots te zijn op wie ik ben, die levensveranderend is geweest. India is altijd mijn thuis geweest en ik heb zoveel inspiratie gehaald uit mijn omgeving en jeugdervaringen. Er zijn te veel aspecten om over te praten, maar ik ben erg geïnspireerd door Indiase textiel, volkskunst, architectuur, mythologie en de manier waarop verhalen worden verteld. Ik las deze grafische romans over hindoegoden en godinnen en als ik terugkijk op enkele van mijn oudere archieven, zie ik echt veel parallellen tussen de twee. Ik heb absoluut het gevoel dat ik altijd zal worden geïnspireerd door waar ik vandaan kom en dit kan in sommige van mijn projecten meer duidelijk zijn dan in andere.

Hoe ben je begonnen met fotograferen met de Diana Instant Square en de LomoChrome Purple?

Ik realiseerde me al snel dat de Diana Instant Square een zeer handmatige camera was en de enige manier om een goed beeld te maken was door het lichaam te kennen goed. Het kostte me een paar pogingen om een belichting te vinden waar ik blij mee was, maar toen ik het eenmaal vond, was er geen weg meer terug. Ik vond het ook leuk om de externe flitser te gebruiken. Ik werk het beste bij het gebruik van kunstlicht, omdat ik het heel leuk vind om te kunnen regelen hoe licht op een onderwerp valt en de manier om dit het beste te matchen met hun huidskleur. De flits liet me toe dit te doen en legde echt de nadruk op het vignet dat de foto's meestal hebben. Het werkte goed voor mijn werk vanwege hoe persoonlijk en intiem sommige van de afbeeldingen zijn en gaf een dromerig gevoel waarnaar ik vaak op zoek ben in mijn beeldtaal. Evenzo heb ik genoten van het gebruik van flash met de LomoChrome Purple omdat het de foto's een ander gevoel gaf en tinten naar voren bracht die ik niet zag bij de foto's die ik in natuurlijk licht maakte.

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik staan dit jaar een paar spannende dingen te gebeuren, maar weet niet zeker hoeveel ik erover mag zeggen! Ik ben ook behoorlijk bijgelovig, dus hoewel ik denk dat het helpt om dingen die je hardop wilt zeggen te zeggen - om de ideeën in het universum te brengen, houd ik ook veel voor mezelf totdat er daadwerkelijk iets is gepubliceerd of vrijgegeven. Ik hou ook van het verrassingselement, dus als ik mijn werk uitbreng, denk ik na over hoe ik het op een nieuwe en opwindende manier kan delen.

De rest van het jaar staat voor mij in het teken van mijn werk, mijn groei en mijn mentale welzijn. Om andere kunstenaars te bestuderen bewonder ik en vind ik ook inspiratie uit de natuur, ervaringen en dingen die verder gaan dan fotografie.


Meer van Alia's werk zien? Check haar website en Instagram page.

2019-12-04 #news #people

Mentioned Product

Diana Instant Square

Diana Instant Square

Shake off expectations and let the Diana Instant Square fill your frame with unpredictable beauty. There’s no re-take, no post-production polishing — you snap the shot and seconds later you hold a beautiful picture filled with strong, saturated colors and soft, moody vignetting in your hands.

More Interesting Articles