"Reminiscence": Een visuele liefdesbrief aan alles wat vluchtig is

Photographer en filmmaker Kamila K Stanley is terug om ieders voeten in een zomerse dagdroom te vegen. Ze werd gevraagd door zangerAVBE om het roer over te nemen. "Reminiscence" is veel meer dan een muziekvideo omdat het verandert in een korte film - een romance die wordt gevonden, geconsumeerd en uiteindelijk verdord.

Reminiscence x AVBE door Kamila K Stanley

Via de ongerepte zang van AVBE en Laura en de vrolijke instrumentals, wou Kamila samen met cinematograaf Paloma Pineda, de cinematografie contrastrijk maar complementair maken; de teksten zijn nostalgisch en somber en duiden op een zeker verlies. De film speelt zich af in de stad en alles wat het te bieden heeft onder de zomerse hitte.

"Reminiscence is a fresh, addictive summer tune, buzzing with energy... We chase the pair through a whirlwind of nights and days, as they spin through neon-lit streets, get lost in a funfair, climb onto rooftops, and fall asleep in taxis as the sun rises. Wherever they go, photographs flash fleetingly in their path, like fugitive memories."
Reminiscence x AVBE Behind the Scenes door Kamila K Stanley

De videoclip vertelt het verhaal van het paar terwijl ze dezelfde plaatsen bezoeken waar ze ooit samen waren, maar nu alleen bezoeken. Dergelijke esthetische effecten werden opzettelijk gebruikt om dat onderscheid te maken. De manier waarop de film wordt opgenomen, lijkt op het herontdekken van verloren beelden van eeuwen geleden. Om deze stemming te creëren, nam Kamila de video op met een mix van 16 mm en Super8-film van Lomography, Kodak en FotoAutomat. Kamila gebruikte ook de Neptune Convertible Art Lens Systeem vanwege het gemak en de betrouwbaarheid van de opnames op verschillende locaties. De foto's zijn gemaakt met een 35mm Nimslow camera in een ouderwetse FotoAutomat-stand.

"The video ends with the two characters sitting at a table where they sat earlier in the summer, but now separated, several tables apart. I wanted to make a video about that fleeting euphoria you get sometimes from summer love stories, almost like a high — and the bittersweet taste it leaves when summer ends and takes them away."
Reminiscence x AVBE door Kamila K Stanley

Klaar foor de feels trip?Laat je meeslepen door romantiek en herinneringen door de videoclip hier te bekijken:


Voor meer van Kamila's projecten check je haar Instagram. Meer clips van AVBE zie je op YouTube.

2019-11-29 #culture #videos

More Interesting Articles