Het mysterie van de herfst vastleggen op film

Omdat de dagen korter worden, lijkt het erop dat de mogelijkheden om foto's te maken erg beperkt zijn (vooral als je graag fotografeert in natuurlijk licht). Hoe zit het met het gebruik van de langere nachten in je voordeel en probeer mysterieuze, humeurige foto's te maken deze herfst? Hier zijn enkele ideeën om te overwegen.

Credits: makny, icedthea, burslem & urbantristesse

Kies je Muse

Als je op zoek bent naar een Halloween foto, is het gemakkelijk om iemand een griezelige prop te geven of een griezelige make-up op te doen. Maar meestal heeft een foto met een eenvoudige installatie en minimale rekwisieten een grotere visuele impact. Maak een concept met je onderwerp met behulp van beperkte objecten. Vertrouw in plaats daarvan op schaduwen, texturen, licht en reflecties. Het is belangrijk om met je muze samen te werken - ze moeten bereid zijn te emote en helpen de stemming te bepalen.

Credits: liquidscience, barbarabezina, warning, tomkiddo & princesspeach

Let It Grain

Lichtlekken en korrels zijn natuurlijke gebeurtenissen in filmfotografie. Graan verschijnt meestal wanneer u opnamen maakt met lage ISO, terwijl lichtlekken meer onvoorspelbaar zijn. Er is geen manier om te zeggen wanneer en waar je ze precies krijgt. Soms vreet het licht de hele foto op, soms verschijnt het meer discreet in een hoek van je foto, over je onderwerp ... je snapt het! De riskantere route is om de cameraklep een beetje (en ZEER snel) te openen om wat licht binnen te laten of om je afgewerkte 120 rol zachtjes in te knijpen. Wees echter voorzichtig - er is een kans dat u de hele filmrol blootlegt!

Credits: gabyo, smssms, claudinha & lmr

Zachte dubbels

Flowy figuren, bijna spookachtig, maar nog steeds mooi. Bereik dit effect wanneer je lange belichtingen maakt in de Bulb-modus, met behulp van een camera die dit mogelijk maakt (controleer of deze een B-instelling heeft). Evenzo zal een pinhole-camera ook het werk doen. Plaats je camera op een statief of een stevig oppervlak en houd die sluiter zo lang open als je wilt. Verdubbel de creativiteit met multiple exposures en heb plezier!

Credits: barbarabezina, jackelver & juznobsrvr

Opwarmen met Redscale

Last but not least, hoe kunnen we de warme kleuren van de herfst vergeten? De redscale-techniek uitvoeren of gewoon een kant-en-klare rol redscale-film laden (ahem, mogen we de Lomography Redscale XR 50-200 aanraden?) kan je gevarieerde resultaten geven - van troostende honingkleuren tot vurig rood. Dus of je nou op zoek bent naar de warme gezelligheid van de herfst of de griezelige sfeer van Halloween, redscale is ook een geweldige keuze.

Credits: omeraktas, gaz, lu1kj & evansabahnurd

Heb je meer tips? Deel ze in de comments!

2019-11-28

More Interesting Articles