Creatief: Een stukje licht

Als filmfotografen is licht het belangrijkste element voor ons. De hoeveelheid en kwaliteit van het licht bepalen de sfeer en esthetiek die we op onze afbeeldingen moeten afdrukken. Idealiter geven we de voorkeur aan een enorme portie licht (vooral daglicht) voor de meeste van onze fotoshoots. Je kunt echter ook het potentieel verkennen van omgevingen met extreem weinig licht of een enkele lichtbron! Als het donker is, is er altijd licht - zelfs het kleinste stukje. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe je analoge fotografie in bijna totale duisternis kunt oefenen.

Credits: micky_s, ioannespaulus & mongo-as-in-the-original-mongo

Licht in het donker

Gebruik je cameraflitser, zaklamp of een lamp om dramatische (en zelfs horror) portretten te maken! Experimenteer met de hoeken. Je kunt het licht rechtstreeks naar het gezicht van het onderwerp richten voor een volledig portret met behulp van een flitser, of de zaklamp van je smartphone gebruiken en deze onder of boven je hoofd richten - kijk waar die schaduwen vallen. Als je toevallig een huis of een gebouw met een enkele verlichting tegenkomt, profiteer dan van het maken van een gothic-opname.

Credits: reneg88, julea, wil6ka, heavenkot & kylethefrench

Ramen, gaten, openingen

Een donkere, lege ruimte is een andere potentiële omgeving voor expressionistische composities. Zorg voor een enkele opening voor een lichtbron - een raam, een gat in de muur, de opening in de deur of een piekende lijn door het gordijn. De foto linksonder door Lomographer fancholland2 hieronder in de fotoset is eigenlijk slechts een illusie van een maanverlichte zee, waar een licht gat en een oppervlak werd vastgelegd. Eerlijk gezegd, go crazy met illusies!

Credits: melinacenicero, fancholland2, zekalinova, petit_loir & mila

Spelen met vuur

Voor de verantwoordelijke Lomografen - misschien wil je een klein risico nemen om een lucifer of een kaars aan te steken om een natuurlijk vignetted effect op portretten te creëren. We houden ervan hoe het licht van de vlam selectief wordt verdeeld, op natuurlijke wijze op oppervlakken en hoeken valt, terwijl al het andere in totale duisternis wordt verduisterd. Als je van chiaroscuro houdt, is dit misschien de tip voor jou.

Credits: patrix, laurasulilly, yossarian, sommarboken & oguzhanabdik

Tunnelvisie

De weg kwijt? Vergeet niet dat er altijd licht is aan het einde van de tunnel. Ga door een ondergrondse loopbrug of bezoek een verlaten tunnel tijdens een van je fotowandelingen om je eigen contrasterende tunnelfoto te maken. Hoe dimmer de tunnel, hoe meer impact het licht zal hebben. Dit is ook geweldig om silhouetfoto's te maken!

Credits: megustastu, chipmunk, savannahmay0596 & wil6ka

Heb je genoten van deze snelle tipster? Zorg ervoor dat je je eigen 'lichtflits' foto's deelt op je LomoHome!

2019-11-23 #tutorials

More Interesting Articles