Lomograaf Uncle Jay deelt zijn gedachten over de LC-A+

Jesse Sie is een ervaren Lomographer uit Singapore, aka @uncle_jay. Hij had een kort gesprek met ons over zijn favoriete Lomography camera - de LC-A+ Russian Day Editie.

Credits: uncle_jay

Hoe ben je lomograaf geworden?

Ik ben opgegroeid vóór de dagen van digitale camera's. Ik fotografeer sinds het midden van de jaren tachtig als tiener. Ik ben eindelijk overgestapt op digitale fotografie in 2004 nadat ik tijdens mijn huwelijksreis een ‘key’ shot had gemist. Met de betaalbaarheid van digitale compactcamera's was het een economisch logische beslissing om over te schakelen.

Mijn terugkeer naar filmfotografie werd veroorzaakt door de speelgoedcamera van Blackbird Fly. Het deed mijn hart sneller kloppen op het moment dat ik het zag. Natuurlijk moet ik ook Lomography de schuld geven. Toen ik naar alle foto's op de Lomography-website keek, ontdekte ik dat ik van cross-verwerkte en rood geschaalde foto's hield, iets dat ik nog niet eerder heb gedaan. Zo ben ik terug in de filmfotografie geraakt.

Dus ja, je zou kunnen zeggen dat ik iemand ben die Brian Auer een Old School Film Revert zou noemen; een pre-digitale filmschieter die film maakte, vervolgens digitaal en vervolgens opnieuw filmt. Toch gebruik ik mijn cameratelefoon ook behoorlijk wat.

Ik schreef hier iets over herontdekken waarom ik een lomograaf werd. Lees de 8 redenen waarom ik nog steeds op film aan het fotograferen ben.

Credits: uncle_jay

De LC-A + Russian Day is momenteel de belangrijkste reiscamera die ik gebruik voor filmsnelheden van 100 of sneller. Ik heb ook de neiging om diafilms op te nemen om dwars te verwerken met deze camera vanwege de onvoorspelbare resultaten.

De tweede camera die ik bij me draag tijdens mijn reizen is de Olympus XA (of XA3). Ik heb de neiging om de Olympus-camera te gebruiken voor het opnemen van films met een lagere snelheid of wanneer ik wil fotograferen op ISO25 met mijn films op rode schaal.

Beide camera's zijn compact en kunnen snel worden geladen. Met de aangeboden ISO-reeksen vullen ze elkaar goed aan. En wanneer u op reis bent, is het goed om een back-upcamera te maken.

Credits: uncle_jay

Wat zijn je favoriete foto's van de LC-A + shoot? En waarom?

Eén foto wond me op. Niet omdat het goed gecomponeerd was en het ook niet iets unieks was, maar eerder de 'look' die een andere wereld van mogelijkheden voor mijn filmfotografie-experimenten en leertraject opende.

Dit is de foto die me tegenhield:

Dit is een toevallige uitkomst van mijn risicovolle experiment met een rol die ik heb gemaakt tijdens mijn reis naar Londen in 2014. Ik heb altijd de korrelige uitstraling van krantenfoto's van 30-40 jaar geleden willen nabootsen, toen Black & Witte foto's waren de norm. Dus begin ik cross-processing kleurnegatieven met zwart-witte chemicaliën te verkennen.

Nog tips voor de LC-A+ Russia Day?

Ik heb er drie:

  • Ten eerste is deze camera opvallend. Rood trekt de aandacht, het is niet bepaald een sluipende camera. Als je een zelfbewuste fotograaf bent, wil je hem misschien gebruiken in een toeristisch gebied, of op een plek waar mensen zo gewend zijn om camera's in alle vormen en kleuren te zien.
  • Ten tweede, of je nou een bril draagt of niet, wees voorzichtig wanneer je door de zoeker kijkt, het embleem van de Russia Day aan de achterkant van de camera kan krassen maken op je gezicht of bril.
  • Ten derde, net zoveel als het Italiaanse rode geitenleer een goede grip lijkt te bieden, gebruik een camerariem bij het fotograferen met deze camera.

We zagen ook je zeer interessante werk met verschillende films. Wil je je favoriete album van je LomoHome met de community te delen?

Ik heb geen favoriet album. Elk album heeft speciale herinneringen aan het moment, omdat mijn motto is: 'Ik zie ... ik hou van ... ik fotografeer ...'. Het is dus nogal moeilijk om te zeggen welk online album mijn favoriet is, omdat elk album een verhaal heeft vertellen.

Op het punt van dit interview is er een album van mij dat veel likes krijgt van de community. Bekijk het hier.

Credits: uncle_jay

Laatste woorden?

Veel plezier met fotograferen op film. En voor de Old School Film Reverts, onthoud, leeftijd is slechts een getal - je bent nooit te oud om nog steeds film te schieten.


Thanks @uncle_jay!

Geef Jesse wat Lomo-liefde check zijn LomoHome: @uncle_jay.

2019-11-21

Mentioned Product

Lomo LC-A+

Lomo LC-A+

Be an analogue photography pro with the Lomo LC-A family. Get the signature ‘35mm Lomographic look’ with shadowy vignettes, eye-popping colors and saturation.The Lomo LC-A is the Russian classic with customizable aperture settings. The Lomo LC-A+ has awesome added tricks like multiple exposure capabilities, extended ISO range up to 1600 and a cable release thread!

Add to Cart

More Interesting Articles