Vastleggen wat er toe doet — een interview met Kageaki

Fotografie als carrière was een levenskeuze voor Kageaki. Hij is er trots op dat hij foto's maakt die iets voor hem betekenen. De opnamen die hij niet kon maken, wegen evenveel als de opnamen die hij soms nog meer kon maken. Blijf hangen en lees verder om te leren wat hem drijft in dit korte maar inzichtelijke interview.

© Kageaki, Allrights reserved.

Hello, Kageaki en welkom bij het Magazine! Wat doe je en hoe ben je begonnen aan je fotografiereis?

Ik ben een freelance fotograaf in Tokio, gespecialiseerd in portretten. Ik kwam eigenlijk de fotografie tegen als een focus door de aanbeveling van een vriend. Sindsdien ben ik scherp geweest.

Waarom analoog fotograferen vandaag de dag? Wat vind je leuk aan fotograferen met film?

Ik hou van het proces, het is langzaam, attent, het dwingt je om je te concentreren en je verbeelding te gebruiken. Een van de belangrijkste dingen is dat het je aanmoedigt om te accepteren en verder te gaan. Ik maak zelden twee keer dezelfde foto.

Je portretten zijn mooi en op sommige manieren persoonlijk. Was dit een stijl waar je voor ging?

Ik geef om elke foto - echt elke foto. Laatst huilde ik bijna toen ik ontdekte dat ik een rol had geschoten en ontdekte dat de film niet correct was verbonden met de trekspoel. Die niet-gemaakte foto's worden voor altijd in mijn bewustzijn gebrand.

© Kageaki, Allrights reserved.

Hoe kom je op je foto's? Wat inspireert je om te schieten?

Ik ben absoluut geneigd om in natuurlijk licht te fotograferen met mijn onderwerpen in hun verwante omgevingen.

Je fotografie heeft in het algemeen een geweldige sfeer. Hoe bereik je dit in je werk?

Aan kleur is vooraf gedacht. Ik zie het. Gevoel van texturen, hout, water en metaal, ik hou van de kleur groen en warmte. Net als bij de meeste fotografen ben ik meer dan verslaafd aan licht. Hoe het zich verspreidt, hoe het door spleten zaait, reflecteert en breekt en hoe het een persoon een ziel geeft.

© Kageaki, Allrights reserved.

Speelt je omgeving een rol in je fotografie? Waarom zou je Japan als basis kiezen?

Absoluut, er is niets vreemder dan iemand te vangen die in zijn natuurlijke habitat groeft.

Japan is diep in de geschiedenis en het is overal rijk aan. Bovendien is het leuk om gemakkelijk toegankelijk te zijn voor elke omgeving, of het nu de stad, de zee of de bergen in de lucht is.

Wat telt meer — talent of vaardigheid?

Slechts weinigen van ons zijn oprecht gezegend met rauw talent, waaronder ikzelf. Ik heb het gevoel dat ik in het begin te graag een stijl wilde creëren, hoewel ik me al snel realiseerde dat stijl en talent kunnen worden ontwikkeld door je vaardigheden steeds opnieuw te temperen.

© Kageaki, Allrights reserved.

Wat zijn je aankomende projecten?

De stad waar ik woon, Kichijoji, staat bekend om zijn ambachtslieden. Project Kichijoji is een persoonlijk project dat deze mensen fotografeert op de plaatsen waar ze het fijnste wonen.

Nog advies?

Wees geobsedeerd, onvoorwaardelijk geobsedeerd en val meedogenloos in die obsessie met gezonde kracht en geduld. Omdat ervaring alleen grootheid verdient.


Dank aan Kageaki voor zijn beelden in ons Magazine. Volg hem op Instagram voor meer!

written by cheeo on 2019-11-08 #culture #people

More Interesting Articles