City of Angels: LA straatfotografie met Tyler Woodford

Fotograaf Tyler Woodford schiet prachtige stedelijke scènes van het centrum, Hollywood en Santa Monica op onze CN 800 en Berlin Kino 35mm films. Zijn foto's van LA leggen een geheel nieuwe plek vast met een geheel nieuw gevoel. Bekijk hier zijn foto's!

Gemaakt met de Lomo CN 800 en Berlin Kino 35mm films. ©Tyler Woodford

Hi Tyler. We hebben eerder wat van je foto's van jouw reis naar Mexico laten zien. Wat heb je de laatste tijd allemaal gedaan?

Sinds Mexico voel ik me comfortabel in LA en fotografeer ik de drie belangrijkste plekken in het gebied, namelijk Hollywood, de Santa Monica Pier en Downtown LA. Afgezien van dat, heb ik mijn best gedaan om te wennen aan fotograferen in LA en geïnspireerd te blijven om te blijven fotograferen.

Gemaakt met de Lomo CN 800 en Berlin Kino 35mm films. ©Tyler Woodford

Je nieuwe project speelt zich af in en rond de Hollywood Walk of Fame. Hoe zit het met deze locatie die je interesseerde en hoe kwam je op het idee voor dit project?

Het nieuwe project begon direct bij de Hollywood Walk of Fame. Toen ik aan het project begon, was ik bang dat de foto's er hetzelfde zouden uitzien. Dat gebeurde uiteindelijk, dus besloot ik het project uit te breiden naar de Santa Monica Pier en Downtown Los Angeles om meer afwisseling te krijgen. Het project gebeurde eigenlijk alleen omdat het LA gebied het enige is dat ik kan vergelijken met New York. Ik wilde gewoon blijven fotograferen en doorgaan met mijn werk.

Er is een echt interessant gebrek aan technologie in de meeste van deze foto's. Was dit een doelbewust element in dit oeuvre?

Het gebrek aan technologie op de foto's is misschien per ongeluk gebeurd, maar ik wend me meestal af van onderwerpen die op hun telefoon staan of iets dat daarvoor relevant is. Ik vind dat het te duidelijk is wanneer die aspecten in het kader aanwezig zijn. Ik heb geprobeerd meer echte momenten op straat te zoeken en me te concentreren op compositie. Naast het gebrek aan technologie, hou ik het graag heel eenvoudig als ik fotografeer. Eén filmvoorraad, één lens en alleen gericht op het maken van de foto.

Gemaakt met de Lomo CN 800 35mm film. ©Tyler Woodford

Straatfotografie in een stad zo groot als Los Angeles betekent het zien/fotograferen van een breed scala aan mensen. Wat is je favoriete herinnering/verhaal over het maken van dit werk?

Ik wil niet bot of onwetend klinken, maar niet veel van Los Angeles spreekt me aan, om eerlijk te zijn. Ik heb nooit een gesprek met iemand op straat of zo gehad. Dat is niet omdat dat mijn bedoelingen waren, maar echt omdat het niet gebeurde.

Je hebt overal gefotografeerd, van LA tot NYC, in de straten van Mexico. Hoe verschilde je ervaring met fotograferen in deze verschillende culturen/plaatsen?

Onlangs heb ik geschoten in NYC, LA en Mexico City. Ze zijn allemaal heel verschillend op hun eigen manier, maar geen enkele is te vergelijken met New York City. Daar moet je zijn. Mexico is prachtig om zijn verbluffende kleuren en architectuur. LA is een beetje moeilijk omdat het ego van de stad naar mijn mening echt de fotoscène doodt. Iedereen kleedt zich hetzelfde en heeft dezelfde houding dat ze belangrijker zijn dan jij. Ten slotte is New York een combinatie van schoonheid en stress. Je kunt zoveel zien in New York dat je nergens anders terecht kunt. New York is een drukke, constante drukte. Niettemin, overal waar je komt, vind je er een positief en negatief punt over, maar ik denk dat het belangrijk is om de plek te vinden die het beste bij je past.

Gemaakt met de LCA. ©Tyler Woodford

Je hebt de LCA gebruikt voor een aantal foto's. Hoe was je ervaring met fotograferen met die camera?

De LCA is zo leuk om mee te schieten! De grootte en eenvoud zijn geweldig. Mijn favoriete onderdeel van de camera is de lens en de mogelijkheid om handmatig scherp te stellen. Het is een kleine en snelle camera, wat geweldig is voor wat ik normaal doe. Ik raad ten zeerste de LCA aan.

Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten? Zijn er spannende projecten in de maak?

Het volgende voor mij is om hopelijk volgend voorjaar of eerder indien mogelijk terug te keren naar New York. Ik wil doorgaan met mijn fotografie en blijf uitkijken naar de volgende stap. Het belangrijkste voor mezelf is om plezier te blijven maken met fotografie en het elke dag opnieuw te gebruiken.


Check meer van Tyler's werk op Instagram.

written by sragomo on 2019-10-28 #culture #people #places

Mentioned Product

Lomo LC-A+

Lomo LC-A+

Be an analogue photography pro with the Lomo LC-A family. Get the signature ‘35mm Lomographic look’ with shadowy vignettes, eye-popping colors and saturation.The Lomo LC-A is the Russian classic with customizable aperture settings. The Lomo LC-A+ has awesome added tricks like multiple exposure capabilities, extended ISO range up to 1600 and a cable release thread!

Add to Cart

More Interesting Articles