Een beginnersgids voor vloeibare experimenten met de Sutton lens

Heb je net je eigen LomoMod No.1 camera in elkaar gezet? Maak je klaar voor onbeperkte mogelijkheden! De LomoMod No.1 camera wordt geleverd met Sutton's vloeistofgevulde lens ⁠— de gamechanger van de hele set. Als een eerbetoon aan Thomas Sutton's uitvinding van de panoramische, met water gevulde lens, breidt Sutton's met vloeistof gevulde lens experimenten uit omdat het het gebruik van vloeistoffen mogelijk maakt. Hier zijn enkele vloeistoffen die je kunt gebruiken en de verschillende esthetiek die ze kunnen bieden voor jouw analoge fotografie.

1-2-3 step liquid-filling with the Sutton Lens

Antieke esthetiek met koffie en thee

Ooit afgevraagd hoe vintage foto's die lichte bruine tint krijgen? Sepiakleuren waren een grote hit in de jaren 1880, toen het proces werd ontwikkeld - niet alleen om zwart-witfoto's een beetje kleur te geven, het hielp ook de afdrukken tegen veroudering te beschermen. Nu kunt u dezelfde aardachtige, bruin getinte vintage esthetiek opnieuw maken met Sutton's vloeistofgevulde lens zonder het belastende donkere kamerproces! Heb je nog wat koffie of thee over van je ochtend kopje? Drenk uw opnamen met de overgebleven vloeistof door ze in de slang te injecteren die aan de Sutton-lens is bevestigd.

Photo by Birgit Buchart (USA) using the LomoMod No.1 camera + Sutton Lens

Zure regen met drankjes

Meestal heb je verschillende brouwsels van chemicaliën nodig om surrealistische, dromerige, met zuur gewassen foto's te maken. Veel experimentele kunstenaarsfotografen nemen het risico hun films in de donkere kamer te manipuleren. Nu kun je doorgaan naar de surrealistische reis met moeiteloze maar kleurrijke resultaten. Bewaar een beetje cola, frisdrank of bier, verdun het een beetje met wat water. Gebruik een spuit om de vloeistof in de slang te injecteren die is aangesloten op Sutton's vloeistofgevulde lens. Beter nog, gebruik vervallen films om textuur aan je afbeeldingen toe te voegen!

Photos by Yoshiyuki (JP), Shawn (JP) using the LomoMod No.1 camera + Sutton Lens

DIY Waterkleuren

Word een schilder met Sutton's met vloeistof gevulde lens door alleen stoffen te gebruiken die je in de keukenkast kunt vinden! Ga naar het keukenkastje en kijk of je flessen kleurstof hebt. Meng de voedselkleurstof met water ⁠— afhankelijk van de levendigheid en intensiteit waar je naar op zoek bent, kun je meer of minder van de voedselkleurstof met de mix toevoegen. Je kunt ook gekleurde inkt gebruiken! Deze techniek zal leiden tot kleurspatten, maar toch kristalheldere beelden. Je kunt natuurlijk ook zoutwater in de mix gebruiken voor verrassingen!

Foto's door Daniel Schaefer (USA), Shawn (JP), Yoshiyuki (JP) en Phyllis Chan (HK) met de LomoMod No.1 camera + Sutton's Lens

Ontdek de eindeloze mogelijkheden en experimenteer met de LomoMod No.1 en Sutton's Lens!

written by cielsan on 2019-10-21

More Interesting Articles