Trucs voor de beste portretten van je huisdieren

Met hun verschillende persoonlijkheden en schattigheid zijn huisdieren zonder twijfel een van de meest populaire onderwerpen om te fotograferen. Maar het is een hele uitdaging om ze stil te laten zitten of op zijn minst net lang genoeg zodat je hun foto kunt maken. Dus vroegen we enkele Lomografen om hun geheimen te delen over hoe ze de purr-fect shot maken! Thanks lorna_ny, briany, icequeenubia en orangebird voor jullie tips.

Credits: orangebird, miriel, alisonpate, lolfox, thanagallery & macmarco

Een kwestie van geluk - door Lorna_Ny

Ik heb eigenlijk geen speciale tips voor het maken van foto's van mijn honden, ik heb alleen geluk nodig! Beiden zijn niet zo bereid om mijn modellen te zijn, dus ik moet de perfecte timing hebben. Met veel geluk heb ik alleen een beetje hulp van hun echte eigenaar - mijn moeder - nodig om hun aandacht te trekken en meer te weten te komen over de gewoonte van mijn babes. Dan kan ik schattige foto's van ze maken!

Credits: lorna_ny

Connectie - door Briany

Mijn ervaring is alleen met honden, dus ik denk dat dingen anders kunnen zijn voor het maken van foto's van katten of andere verschillende dieren. Ik geloof echter dat een tip die in alle gevallen van toepassing is, meer verband houdt met onze verwachtingen als fotograaf en de noodzaak om veel geduld te hebben. Ik denk dat dieren hun eigen persoonlijkheden en stemmingen hebben, dus we mogen niet verwachten dat het opleggen van onze eigen wil en verlangens op het gebied van poses en composities de beste aanpak is. Ik laat de hond graag de situatie dicteren en als ze besluiten om mee te werken of niet. En zelfs als ze dat niet doen, ben ik vaak nog steeds aangenaam verrast door de uitkomst.

Credits: briany

Ik vind ook dat proberen om in eerste instantie een connectie met de hond en de eigenaar te ontwikkelen, ook helpt. Ik ga meestal niet te ver uit de weg om mezelf op de hond te dwingen, maar probeer dingen zich natuurlijker te laten ontwikkelen. Als ik eenmaal een band heb met het dier en de eigenaar, zal ik vragen of ik wat foto's mag nemen. Ik gebruik over het algemeen geen snoepjes, omdat ik weet dat sommige eigenaren bijzonder kunnen zijn over wat ze hun honden laten eten, maar dat zou goed kunnen werken om een dier stil te houden.

Credits: briany

Wat het fotografische aspect betreft, is een zorg die ik altijd heb de kleur van de hond, omdat het niet ongewoon is om een zeer zwarte of zeer witte hond te ontmoeten. Dit kan uiteraard problemen met contrast veroorzaken en ik probeer meestal de hond te vangen met een juist contrasterende achtergrond... maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Ten slotte is mijn laatste tip het belang om waardering en respect te tonen voor de hond en de eigenaar achteraf. Dit kan door eenvoudig de hond te aaien en vriendelijke woorden te uiten en vervolgens de eigenaar een aparte foto met zijn huisdier voor hem aan te bieden (dit is alleen mogelijk als je instant foto's maakt, wat ik meestal doe).

Trakteren voor trucjes - door Icequeenubia

Ik maak meestal alleen foto's van mijn huisdieren. Ik heb vier honden en een kat, wat best een handvol kan zijn! Een truc die altijd werkt, is om een traktatie bij de hand te hebben - zwaai het boven de camera of gebruik het om ze naar een plaats te leiden waar er betere verlichting en achtergrond is. Je zult nooit weten wanneer ze hun gekke capriolen en grappige uitdrukkingen zullen tonen, dus ik zorg ervoor dat ik mijn camera in de buurt heb wanneer ik ze voed of speel.

Wees kalm en schiet vanuit de heup - door Orangebird

Ik benader huisdieren rustig en houd mijn houding laag (zoals huisdieren). Probeer zo veel mogelijk niet door de zoeker te kijken. In het geval van de Lomo LC-A+, raad ik aan om het op korte afstand te fotograferen met een groothoeklens._ (Of gebruik misschien een Lomo LC-Wide, als je de lens niet hebt! - ed)

Credits: orangebird

Heb je advies, verhalen of foto's van je huisdieren die je wilt delen? Laat het ons weten in de comments!

2019-10-18

More Interesting Articles