Caroline Ruffault en de Petzval 55mm f/1.7 MKII: Bokeh en de zee

Na haar serie over het heilige Amerindiaanse land Barefoot on The Sacred Land geschoten op Lomography B&W 100 35 mm Potsdam Kino film, vertrekken we nu met Caroline Ruffault naar Saint-Malo, in Frankrijk. Laten we een frisse neus halen met Caroline's foto's gegarneerd met de kenmerkende swirly bokeh van onze nieuwe Petzval 55 mm f/1.7 MKII Bokeh Control Art Lens.

Foto's door Caroline Ruffault met de New Petzval 55 mm f/1.7 MKII Bokeh Control and a Sony Alpha 7.

Hoi Caroline, kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben een fotograaf en ik woon aan zee. Ik ben geïnteresseerd in de natuur en de weergave van vrouwen in afbeeldingen. Ik hou van portretten, 'filmsoepen' en het openen van mijn camera tijdens het fotograferen van een rol.

Waarom fotografeer je?

Als ik erover nadenk, leiden twee dingen ertoe dat ik fotograaf ben geworden. Aan de ene kant, mijn middelbare school fotografie club met analoge fotografie en de donkere kamer, en toen ik verhuisde naar Austin, Texas. Ik moest echt een betekenis geven aan wat me omringde en fotografie was de sleutel.

Foto's door Caroline Ruffault met de New Petzval 55 mm f/1.7 MKII Bokeh Control and a Sony Alpha 7.

Kun je ons jouw project Shegazes uitleggen??

Shegazes is een kunstzine over de verbeelding van vrouwen. Na het fotograferen voor een modemerk, herinnerde ik me het essay van Laura Mulvey: Visual pleasure and narrative cinema. Ze toont hoe vrouwen in verhalende cinema, bijna de enige bioscoop die we vandaag kennen, alleen worden afgebeeld als objecten van verlangen naar de mannelijke kijker. Als vrouwen zijn we steeds meer gaan kijken naar films gemaakt door mannen.

Door het identificatiemechanisme dat door cinema wordt gebruikt om de kijkers te identificeren met de hoofdpersoon, bevinden de vrouwen zich vaak in de positie om andere vrouwen te bekijken door de blik van een man, de blik van de regisseur of van de belangrijkste mannelijke hoofdrolspeler. Onbewust herscheppen vrouwen dit cliché waarmee ze zijn opgegroeid en die hen in dezelfde rol hebben beperkt. Op basis hiervan begon ik elke keer dat ik een foto van een vrouw nam, na te denken over wat ik liet zien en realiseerde ik me de politieke dimensie van elke foto. Toen had ik de wens om verder te gaan en dit met andere mensen te delen. Het verzamelen van het werk van kunstenaars die een andere visie op vrouwen tonen met Shegazes leek een goed idee om deze reflectie voort te zetten.

Wat zijn je inspiratiebronnen in je werk?

Een film, een boek, mijn dromen, natuur, andere artiesten. Ik ontdekte onlangs het werk van César Manrique en in het bijzonder zijn werk rond de natuur in Lanzarote. Hij vocht tegen vastgoedontwikkelaars om zijn eiland te behouden, hij creëerde verbazingwekkende plaatsen die zijn geïntegreerd in de natuur en vulkanen. De ontdekking van zijn werk heeft me echt geïnspireerd.

Kun je je werk en foto's in 5 woorden beschrijven?

Natuur, vrouw, poëzie, droom, mystiek.

Wat waren je eerste indrukken toen je deNew Petzval 55 mm f/1.7 MKII Bokeh Control ontdekte?

Ik was erg benieuwd om het te proberen. Ten eerste is het erg mooi en vervolgens is de bedieningsring om de bokeh te intensiveren erg intrigerend. Ik nam veel meer tijd om de Sony-camera te leren kennen.

Kun je ons meer vertellen over de serie die je hebt gemaakt met de Art Lens?

Ik woon aan zee, dus ik ging de lens een middag in de duinen uitproberen. Ik wilde een klein stukje zomer vertellen, wanneer de dagen langer zijn.

Foto's door Caroline Ruffault met de New Petzval 55 mm f/1.7 MKII Bokeh Control and a Sony Alpha 7.

Welk advies zou je geven aan iemand die de Petzval 55mm voor het eerst gebruikt?

Ik vind het erg interessant om portretten te maken maar ook om details te benadrukken. De lens richt de blik en ik stel me helemaal voor dat ik hem in het midden van een fotoserie gebruik voor een close-up of om een dromerig gevoel aan te duiden.

Heb je nog nieuws dat je met ons wilt delen?

Inzendingen voor het 4e nummer van Shegazes zijn welkom. Het thema is Censuur in social media en het vrouwelijk lichaam. Ik wil het hebben over en laten zien wat kunstenaars en fotografen kunnen doen om de tepelcensuur te overwinnen en hun foto's te blijven posten.


Ontdek meer over Caroline Ruffault op haar website en Instagram. Aarzel niet om je inzendingen te sturen naar Shegazes via contact[a]shegazes.com, bezoek de website en Instagram van het magazine voor meer informatie.

written by florinegarcin on 2019-10-09 #gear #people

New Petzval 55mm f/1.7 MKII Bokeh Control

Introducing the New Petzval 55 mm f/1.7 — the first Lomography Art Lens designed specifically for the ever-growing mirrorless market. The Petzval 55 mm f/1.7 features refined optics, a sleek industrial design, and a better-than-ever bokeh control system. We’ve added a delicately smooth focusing ring and a new stopless aperture diaphragm for video functionality, making the Petzval 55 mm f/1.7 more flexible than its predecessors.

More Interesting Articles