Adam Powell: Ansichtkaartjes uit Suffolk met Lomography Color Negative 800 film

Straatfotograaf Adam Powell uit New York was een van de vijf fotografen. We hebben onlangs een aantal Lomography Films uitgedeeld voor een groepsreis naar Mexico City. We spraken Adam over het verkennen van de straten van een onbekende stad en cultuur. Deze keer echter bracht zijn zomervakantie hem terug naar zijn roots. Met zijn camera in de hand en opnieuw veel van zijn favoriete films, Lomography Color Negative 35mm ISO 800, reisde Adam naar Suffolk, een plaats waar hij veel jeugdherinneringen heeft.

Adam Powell met Lomography Color Negative 35mm ISO 800

Hallo Adam, welkom terug bij het Lomography Magazine! Stel jezelf alsjeblieft weer heel snel voor aan onze community.

Hallo! Ik ben een Britse documentaire en straatfotograaf gevestigd in NYC. Ik maak al ongeveer 3 jaar foto's. Ik maak foto's van mensen in het openbaar, maar ik doe ook documentair redactioneel werk voor een paar tijdschriften.

Hoe heb je je liefde voor straatfotografie gevonden?

Toen ik voor het eerst naar NYC verhuisde, bracht ik het liefste uren in de stad door, om te kijken hoe de buurten en de mensen in hen veranderen. Mijn vader stuurde me zijn oude 35mm camera en ik bleef maar doen wat ik deed, maar dan met een camera in mijn hand.

Deze keer bezocht je Suffolk met wat Lomography Color Negative 800 film - vertel ons iets over je reis?

Gedurende mijn jeugd en tienerjaren reisde mijn familie vaak naar de kustplaats Southwold, deze zomer reisde ik daar met hen terug voor een pauze van 5 dagen vanuit de stad. Het is een prachtig deel van het Verenigd Koninkrijk, vol traditie en gemeenschap, ik heb een groot deel van de reis doorgebracht langs de kust, op de pier en rond de lokale steden.

Adam Powell met Lomography Color Negative 35mm ISO 800

Hoe was het om die plek te bezoeken met een camera? Voelde je je als een local of toerist?

Het is een interessante vraag, misschien een beetje van beide? Hoewel ik me in een vertrouwde omgeving bevind, bekijk ik het allemaal op een heel andere manier dan vroeger, ik let op kleine eigenaardigheden en let ik op alle nuances die ik nooit zou hebben opgemerkt toen ik een kind was, pre-fotografie.

Is je perspectief in het VK veranderd na jarenlang straatfoto's te hebben gemaakt in New York?

Zoals hierboven vermeld, heeft fotografie me geleerd veel aandachtiger te zijn voor de wereld, en ik denk dat ik hierdoor meer verliefd ben geworden op het VK. Elke keer als ik terug naar huis ga, wil ik graag zoveel echt Britse dingen ervaren als ik kan: 'car boot sales', lokale beurzen, cricket, etc.

Wat zijn de belangrijkste verschillen in straatfitigrafue in New York versus Suffolk?

Schieten in Suffolk vond ik veel uitdagender dan fotograferen in NYC. In NYC is er activiteit op elke straathoek, en als iemand dat niet leuk vindt, heb je er een foto van gemaakt en kun je voor het grootste deel gewoon een menigte in wandelen. In Suffolk moet je, net als in meer landelijke gebieden, een stuk harder werken om de momenten te vinden die je wilt vastleggen, er is veel meer te wachten. En als je eenmaal een foto hebt gemaakt, blijf je echt blootgesteld als het onderwerp je opmerkt, gelukkig zijn de meeste mensen gewoon nieuwsgierig naar waarom en ik kwam geen vijandigheid tegen, gewoon veel vriendelijke gesprekken, die je niet te veel krijgt in NYC.

Adam Powell met Lomography Color Negative 35mm ISO 800

Kun je een foto uit de serie kiezen en ons het verhaal erachter vertellen?

Deze man heet Peter, hij is al zijn hele leven een werkende visser in de stad Southwold en je zult merken dat hij de helft van zijn oor mist. Ja, je raadt het al, ongeval met heggenschaar.

Adam Powell met de Lomography Color Negative 35mm ISO 800

Checl Adam's werk op zijn website en volg zijn NYC avonturen op Instagram

written by birgitbuchart on 2019-10-02 #culture #people

Lomography Color Negative 800 ISO 35mm

400 ISO still not fast enough? The Lomography Color Negative 800 35mm film will bring you fantastic results at all lighting conditions.

Add to Cart

More Interesting Articles