Straatfotografie tips voor introverte mensen

De grote Robert Capa zei ooit: “Als je foto's niet goed genoeg zijn, ben je niet dichtbij genoeg.” Maar als je nieuw bent met straatfotografie, kan je eerste stap - hoe groot of klein ook - intimiderend zijn. Het benaderen van potentiële onderwerpen kan zenuwslopend zijn, dus hebben we een paar eenvoudige tips bedacht die misschien nuttig zijn!

Credits: bugpowders & photos-for-locals

Kies een discrete camera

Een kleine en compacte point-and-shoot camera trekt niet teveel aandacht en je kunt hem gemakkelijk in en uit je zak steken. Later, wanneer je meer ervaring opdoet, zul je genieten van een handige camera die je kan bijhouden.

Credits: trash-gordon-from-outer-space, maneke, kiwikoh, aim2run & dave9000

Kies een relaxte plek

In het hart van de actie komen, kan in het begin overweldigend zijn. Ga naar een chille omgeving waar je kunt hangen en observeren met je camera. Een bankje in het park of een koffietentje, bijvoorbeeld. Leg vast hoe het zonlicht schaduwen op de stoep maakt of hoe voetgangers op het punt staan hun dag te beginnen.

Credits: duffman, adamo-75, canercelikphoto, evilpete, ilcontrariodime & koduckgirl

Oefen met huisdieren

Uiteindelijk wil je portretten maken van vreemden die je op straat tegenkomt, vooral als ze een uniek karakter uitstralen. Probeer mensen met huisdieren te benaderen en vraag of je een foto mag maken! Huisdieren zijn meestal een geweldige ijsbreker, de meeste eigenaren (of liever, hoomans) praten graag over hun huisdieren. Hopelijk helpt dit je om comfortabeler te worden in het benaderen van je onderwerpen.

Credits: panelomo, elmahiko, jennabee25 & -alia-

Ga voor heldere en zonnige dagen

Dit klinkt misschien gek, maar als je overdag fotografeert, heb je geen statief of flitser nodig die de aandacht zou kunnen trekken.

Credits: pussylove, coca, ilcontrariodime, reizueberflutung, koduckgirl & adamo-75

Relax!

Het is een drukke wereld en de meeste mensen zijn bezig met hun eigen gedachten en boodschappen, dus probeer er niet teveel over na te denken. Geniet van een mooie wandeling en leg de momenten om je heen vast. Uiteindelijk zal het nemen van streetsnaps een tweede natuur voor je zijn.

Credits: yanbotang, duffman & robertofiuza

Heb jij nog tips? Laat het ons weten in de comments!

2019-09-26

More Interesting Articles